MY23: Honda CB750 Hornet

Het was een publiek geheim dat Honda de Hornet terug op de markt zou brengen en zo geschiedde ook. Op de eerste dag van Intermot 2022 stelde Honda de CB750 Hornet officieel voor.

 

De motor van de nieuwe Hornet is geen viercilinder-in-lijn meer, maar wel een paralleltwin. De cilinderinhoud van 755 cc is goed voor een vermogen van 92 pk (aan 9.500 opm). Het koppel bedraagt 75 Nm (aan 7.250 opm). Het blok heeft vier rijmodi: Standard, Sport, Rain en User. Deze laatste rijmodus is instelbaar volgens de wensen van de rijder.

De paralleltwin zit in een stalen diamantframe. In tegenstelling tot sommige directe concurrenten beschikt de Hornet wel over een upside-down voorvork, met in dit geval 130 mm veerweg. Achteraan bedraagt de veerweg van de monoshock 150 mm.  Het lichte chassis is goed voor een rijklaar gewicht van 190 kg en leent zich volgens Honda tot makkelijk en razend scherp stuurwerk. De cockpit bestaat uit een 5-duims TFT-scherm met connectiviteit. Honda ontwikkelde een systeem om, via het dashboard, je smartphone met stembediening te besturen.

Dubbele 296 mm schijven vooraan en Nissin radiaal gemonteerde remklauwen met vier zuigers zorgen voor een indrukwekkende stopkracht, met een uitstekend progressief gevoel door de hendel. Y-vormige spaken worden gebruikt om het rijgedrag en de rijkwaliteit nog verder te verbeteren. De breedte van het voorwiel is 3,5 inch met een 120/70-ZR17-band, de achterste velg meet 4,5 inch met een 160/60-ZR17-band.

 

Honda ontwikkelde drie verschillende accessoirepakketten om de CB750 Hornet mee ‘aan te kleden’.

Sportpakket: Quickshifter, windscherm, cover voor duozadel en voetsteunen voor de rijder.

 

Stijlpakket: Gewichten aan stuuruiteinden, bovenste klemhouder op het stuur, tankpad, wielstrepen en valdoppen.

Toerpakket: Zijtassen, tanktas en zadeltas

 

Kleuren

De 23YM CB750 Hornet is verkrijgbaar in de volgende kleuropties:

Pearl Glare White met Metallic Red Flame frame en geanodiseerde rode vorken

Graphite Black met Metallic Red Flame frame en geanodiseerde rode vorken

Matte Iridium Gray Metallic

Mat Goldfinch Yellow

Honda heeft z’n nieuwe CB750 Hornet alvast scherp geprijsd. Met een introductieprijs van € 7.799 kost de Hornet in België evenveel als Yamaha’s MT-07! In Nederland gaat de Hornet voor € 8.999 over de toonbank.

Honda heeft ook een mini-website die helemaal aan de nieuwe Hornet gewijd is opgezet, waarop de machine in voorverkoop te bestellen is.

http://www.honda-hornet.be/

 

Foto's: Honda News

Video: YouTube.com/Honda Motorcycles Europe

Geschreven op 4 oktober 2022
© Motoren & Toerisme