MY23: Fantic Caballero 700

Het Italiaanse Fantic timmert al een aantal jaren aan de weg terug. Offroad-machines - zowel crossmotoren als enduro's - vormen daarbij een wezenlijk bestanddeel van de line-up, maar daarnaast heeft de kleine constructeur uit Veneto met de Caballero's ook heuse scramblers in het gamma zitten. Voor 2023 schakelt Fantic nu duidelijk een versnelling hoger met de Caballero 700. 

Gezien de goede relaties met Yamaha - Fantic nam eerder al Motori Minarelli over van de Japanners - kan Fantic nu rekenen op de levering van CP2-blokken. Ter herinnering: de CP2 is de paralleltwin die ook de MT-07 en de Ténéré 700 (onder anderen) aandrijft. Fantic steekt de befaamde motor nu in een neo-retro scrambler.

De Caballero 700 is voorzien van Marzocchi veerelementen die onder handen genomen werden door de Italiaanse specialist VRM. Daarnaast is er een bochten-ABS-systeem van Continental. Wielen van 19- en 17-duims wielen én een TFT-dashboard met Bluetooth-connectiviteit. De motorfiets weegt met een lege 14 liter tank 180 kg.

 

Fantic brengt de Caballero 700 in twee kleuren uit: 

rood

blauw

 

Tekst: BJ

Foto's: Fantic

Geschreven op 23 november 2022
© Motoren & Toerisme