MY22: Yamaha TMAX en TMAX Tech MAX

Na 20 jaar dienst is de Yamaha TMAX uitgegroeid tot hét icoon onder de maxiscooters, voor modeljaar 2022 krijgt deze verkooptopper dan ook een update. Tegelijkertijd lanceert Yamaha met de Tech MAX ook een iets luxueuzere versie.

TMAX

Yamaha haalde de inspiratie voor de alweer 8e generatie van de TMAX bij z’n Supersport-modellen. De vernieuwde stroomlijn is compacter en de ophanging werd aangepast met het oog op sportievere rijprestaties.

De TMAX kreeg ook een nieuw 7-duims TFT-scherm. Smartphone-connectiviteit is daarmee mogelijk via WiFi, BlueTooth of een USB plug-in. Ook een zogenaamd ‘Full-map’ navigatiesysteem van Garmin behoort tot de standaarduitrusting, al moet voor die dienst wel maandelijks abonnementsgeld betaald worden.

Aan het tweecilinder motorblok van 560 cc verandert er op de Euro 5-homologatie na niets. Het maximale vermogen bedraagt nog steeds 35 kW zodat de TMAX onder de rijbewijs A2-regeling valt.

De TMAX is verkrijgbaar in drie kleurstellingen: Extreme Yellow

Icon Blue

Sword Grey

TMAX Tech Max

 

Voor wie het nog comfortabeler mag/wil, brengt Yamaha ook een Tech Max-versie van de TMAX uit. De Tech Max is voorzien van handvat- en zadelverwarming, een elektrisch verstelbaar windscherm, een cruisecontrol-systeem en lichtgevende schakelaars. Bovendien zijn ook de schokbrekers achteraan instelbaar.

De TMAX Tech MAX is beschikbaar in 2 kleurstellingen: Dark Petrol

 

Tekst: BJ

Foto's: Yamaha Europe Press

Geschreven op 16 november 2021
© Motoren & Toerisme