MY22: Royal Enfield nieuws EICMA

Royal Enfield pakt op EICMA met twee special editions uit. Van zowel de Continental 650, als de Interceptor 650 komt er een 120th Anniversary-versie. Daarmee weten we meteen hoeveel kaarsjes het iconische Engels-Indiase merk volgend jaar uitblaast.  De 120th Year anniversary editions zijn een ‘joint effort’ van het Britse en Indiase hoofdkwartier van Royal Enfield. De unieke kleurstelling van de brandstoftank in verchroomd zwart werd in Royal Enfields eigen productiefabriek in Thiruvottiyur in de deelstaat Chennai ontwikkeld.

 

Op de 120th Year Anniversary-versies van de Continental GT  650 en Interceptor 650 laat Royal Enfield voor het eerst chroom achterwege. Zowel de aandrijflijn als de uitlaatlijn en andere elementen zijn in zwart uitgevoerd. Daarnaast voorziet Royal Enfield beide 120th Year Anniversary-versies gul met accessoires. Vliegenschermpjes, motorbeschermers, hielbeschermers en spiegels aan de stuureinden, allen in zwart uitgevoerd, maken beide modellen net iets aantrekkelijker.

De kers op de taart wordt gevormd door de unieke badge op de tank van de 120th Anniversary-modellen. De badges zijn uit messing vervaardigd en dat door een Indische ambachtsfamilie die al vele generaties lang beelden voor tempels uit dat materiaal maakt. Daarnaast worden de strepen op elk model met de hand geschilderd.

 

SG650 Twin Concept

Royal Enfield toont in Milaan ook een conceptmodel, de SG650 Twin. Een eigenzinnige bobber, die er zelfs een beetje 'steampunk' uitziet. Nog niet voor morgen, maar misschien wel voor 2023?

Tekst: BJ

Foto's: Royal Enfield Press 

Geschreven op 23 november 2021
© Motoren & Toerisme