MY22: Honda NT1100

Met de NT1100 maakt een gloednieuwe Honda toermachine z’n debuut. Het motorblok van de CRF1100L Africa Twin is het platform waarop verder gebouwd werd, om comfortabele, beheersbare en  genietbare prestaties te garanderen. Een lage zadelhoogte en een scherpe stuurgeometrie vormen, in combinatie met een hoogwaardige vering, een sportief pakket.

Het op vijf verschillende hoogten en hoeken verstelbare windscherm en de windgeleiders moeten voor de nodige aerodynamische efficiëntie aan hoge snelheden zorgen en daarnaast ook beschermen tegen de elementen.

De NT1100 komt standaard met een cruisecontrole-systeem, een paar aerodynamisch vormgegeven zijkoffers en verwarmde handvaten. De rijhulpmiddelen omvatten drie standaard rijmodi en twee zelf instelbare modei. Daarnaast beschikt de NT1000-rijder ook nog over het HSTC-systeem (koppelcontrole) en een wheeliecontrole-systeem.

Honda geeft z’n nieuwe toermachine een 6,5-duims TFT-scherm en daar hoort ook connectiviteit via Apple CarPlay® of Android Auto® bij.

De 2022 Honda NT1100 is in drie verschillende kleurstellingen leverbaar:

Matte Iridium Gray Metallic

Pearl Glare White

Graphite Black

Dat Honda commercieel veel van de NT1100 verwacht blijkt uit het feit dat het een online platform ontwikkelde voor de voorverkoop van het model. Om de snelste kopers te belonen, neemt Honda de eerste 50 klanten in België en de eerste 50 klanten in Nederland samen met hun passagier mee op een weekendtrip. Met hun nieuwe motor zullen zij worden uitgenodigd om de wegen van de Benelux te doorkruisen met diner en overnachting. Meer informatie op: www.honda-NT1100.be/nl en www.honda-NT1100.nl/nl.

 

Tekst: BJ

Foto's: Honda News 

 

 

Honda NT1100
Motor: vloeistofgekoelde tweecilinder lijnmotor viertakt
CI: 1084 cc
Rijklaar gewicht: 238 | 248 (DCT)kg
Geschreven op 21 oktober 2021
© Motoren & Toerisme