MY22: Honda-nieuws op EICMA

Honda viert een belangrijke verjaardag op de EICMA en doet dat in stijl, daarnaast krijgt de X-ADV er ook nog een klein broertje bij in de vorm van de X-ADV350.

CBR1000RR-R SP 30th Anniversary

 

Drie decennia geleden zette Honda met de introductie van de  CBR900RR het segment van de sportieve motorfietsen in rep en roer. De Fireblade was dé motorfiets die je moest hebben in 1992! Om één van de mooiste succesverhalen uit z’n geschiedenis nog eens dik in de verf te zetten brengt Honda nu een 30th Anniversary-versie van de CBR1000RR SP. Die is in dezelfde blauw/rood/witte kleuren uitgevoerd als het 30 jaar oude origineel.

De 30th Anniversary-versie is technisch gelijk aan de CBR1000RR SP. Die machine behoudt z’n voornaamste ‘specs’ – met oa 160 kW piekvermogen, elektronische Öhlins ophanging en Brembo remcomponenten. Toch ondergaat de SP kleine veranderingen, waaronder een iets groter achtertandwiel (+ 3 tanden) dat voor meer ‘drive’ bij het accelereren moet zorgen. Ook de quickshifter werd verder geoptimaliseerd.

Naast de 30th Anniversary-versie komt de CBR1000RR-R SP ook in het bekende Grand Prix Red en ook Mat Pearl Morion Black.

CBR1000RR-R

Deze standaardversie van de Fireblade krijgt dezelfde technische updates als de SP-versie, maar moet het met een Showa ophanging en Nissin remmen doen. De standaard ‘Blade is alleen leverbaar in Grand Prix Red.

ADV350

De nieuwe ADV350 dankt z’n looks aan grotere broer, X-ADV750. Maar in tegenstelling tot de 750 heeft deze 350 geen offroad-ambities. De 330 cc metende eencilindermotor produceert 21,5 kW (ca. 29 pk) en 31,5 Nm. De grip van het achterwiel is regelbaar via het Honda Selectable Torque Control-systeem (HSTC). Het windscherm van de ADV350 is in de hoogte verstelbaar en onder het zadel is er plaats voor twee integraalhelmen. In het handschoenkastje van de Honda vind je dan weer een USB type C-ingang. Honda’s Smartphone Voice Control-systeem is in het LCD dashboard geïntegreerd. Een smart key vergemakkelijkt het dagelijks leven van de ADV350-rijder. Koplamp en achterlicht zijn LED-lichtelementen.

De ADV350 komt voor z’n eerste modeljaar in drie verschillende kleurstellingen:

Spangle Silver Metallic

Mat Carbonium Gray Metallic

Mat Carnelian Red Metallic

 

Hornet

De naam Hornet is al een tijdje uit de Honda-catalogus verdwenen maar zou ‘binnenkort’ weer z’n opwachting maken. Honda lanceert op EICMA alvast onderstaande teaser-video.

Tekst: BJ

Foto's: Honda News

Video: YouTube.com/Honda Motorcycles Europe

Geschreven op 23 november 2021
© Motoren & Toerisme