MY22: Harley-Davidson Sportster S

De Harley-Davidson Sportster, is terug van nooit écht weggeweest, als Sportster S. Harley-Davidson gaf de Sportster een make-over waardoor hij er gespierder dan ooit uitziet. Volgens het persbericht was de vormgeving van de nieuwe Sportster S deels geïnspireerd door die van klassieke bobbers, dat verklaart de dikke voorband en het minimale voorspatbord.  Een andere inspiratiebron was Harley-Davidsons legendarische XR750 flat trackmachine. De brede banden en upside-down voorvork suggereren een sportief karakter.

En met een vermogen van 121 pk is deze Sportster de krachtigste productie Sportster ooit. Harley wendt ook hier het nieuwe Revolution Max motorblok aan, al krijgt de Sportster S niet hetzelfde vermogen (150 pk) als de Pan America toebedeeld.  Harley-Davidson-designbaas Brad Richards noemt de Sportster S niettemin toch, “Een wolf in wolfsvacht.”

 

De krachtbron oogt bijzonder fraai afgewerkt met een Chocolate Satin-coating over de lichtgewicht magnesium motordeksels. Kleuren, lakken en details werden zorgvuldig geselecteerd om de Sportster S de look van een custom showbike te geven. Maar dan eentje die toevallig in de garage van de eigenaar staat.

Kleuren

De nieuwe Harley-Davidson Sportster S komt in drie kleurstellingen: 

Vivid Black

Stone Washed White Pearl

Midnight Crimson

De nieuwe Sportster S staat vanaf dit najaar bij de Harley-Davidson-dealers. In de Verenigde Staten zal de basisprijs net geen $ 15.000 bedragen. Hoeveel de Sportster S in België en Nederland gaat kosten is nog niet bekend.

 

Tekst: BJ

Foto's: Harley-Davidson Media

Geschreven op 13 juli 2021
© Motoren & Toerisme