MY22: Harley-Davidson Grand American Tourers, Cruisers en CVO-modellen

Op de valreep, want we zijn al eind januari, lanceert Harley-Davidson nog een rist nieuwe modellen voor het motorjaar 2022. De oogst oogt alvast rijk met twee ST touring-modellen, twee cruisers en drie CVO-modellen.

 

Street Glide ST & Road Glide ST

 

De Street Glide ST en Road Glide ST delen hetzelfde motorblok, de Milwaukee-Eight 117 V-twin. Noem deze dikke V-twin van dik 1900 cc gerust een koppelbeul. Want met 172 Nm maximaal koppel is hij dat gewoon.

De Street Glide ST kenmerkt zich door de iconische batwing-stroomlijn. Harley-Davidson gaf de Street Glide ST veel zwarte accenten, met name op de aandrijflijn, de uitlaatlijn, het stuur en de voorvork. De enige ‘heldere’ accenten zijn de klepstoterbuizen en de koelvinnen van de cilinders. Een Heavy Breather-luchtinlaat met voorwaarts geplaatste luchtfilter moet voor een agressieve hot rod-look zorgen De achterschokbrekers met emulsie-technologie zijn met één enkele knop instelbaar qua veer-voorspanning. Aan elkaar gelinkte Brembo remmen voor- en achteraan behoren tot de standaard uitrusting. Verder behoren een Boom! Box GTS-geluidsinstallatie, twee in de stroomlijn gemonteerde speakers, een verborgen radio en elektronisch cruisecontrole tot de standaarduitrusting.

De Street Glide ST is in twee kleurstellingen leverbaar:

Gunship Gray

Vivid Black

De Road Glide ST is gemodelleerd op de motorfiets waarmee Harley-Davidson vorig jaar kampioen werd in de King of the Baggers-competitie. De machine heeft de Road Glide-haaiensnuit-stroomlijn.  De specificaties van de Road Glide ST zijn verder gelijkaardig aan die van de Street Glide ST

Net als de kleurstellingen:

Gunship Gray

 

Vivid Black

Low Rider S en ST

Met de Low Riders introduceert Harley-Davidson ook twee nieuwe cruisers voor 2022. Ook zij hebben een Milwaukee-Eight van 117 cubic Inches als krachtbron.De Low Rider S is een cruiser puur. Harley-Davidson voorzag de machine van een twee dikke 300 mm remschijven, een analoge toerenteller/digitale snelheidsmeter en LED-verlichting voor- en achteraan. De machine krijgt een 43 mm upside-down voorvork voor optimale prestaties.

Ook hier twee kleuren:

Gunship Gray en Vivid Black

De Low Rider ST

De ST-versie is eigenlijk een bagger met kopkuip en twee zijkoffers. De zijkoffers zijn afsluitbaar. Beide zijtassen hebben een gecombineerde inhoud van 53,8 liter. De machine staat wat voorovergebogen dankzij de iets hogere veerweg van de mono-shockbreker achteraan. Aluminium gietwielen van respectievelijk 19 en 16 duim in het hippe Matte Dark Bronze.

Ook hier zijn de kleuren: Gunship Gray en Vivid Black

CVO-modellen

Harley lanceert voor modeljaar 2022 maar liefst vier CVO-modellen. De Custom Vehicle Operations-afdeling (CVO) heeft het dus druk gehad. De vier CVO-modellen hebben dezelfde Milwaukee-Eight 117 motoren, zijn voorzien van een premium Harley-Davidson Audio-installatie, met Rockford Fosgate-speakers, een Boom! Audio 30K bluetooth helm-headset. Daarnaast beschikken deze CVO-modellen ook over zogenaamde cornering ride enhancements. Die omvatten ondermeer bochten ABS- en tractiecontrole , vehicle hill hold controle en een elektronische bandendrukmonitor. Het kleurenpalet is bij de CVO-modellen een stuk uitgebreider dan bij de standaard Harley-modellen:

 

CVO Street Glide

 

CVO Road Glide

CVO Road Glide Limited

CVO Tri Glide

Tekst: BJ

Foto's: Harley-Davidson Media

Geschreven op 26 januari 2022
© Motoren & Toerisme