MY22: Aprilia-nieuws op EICMA

SR GT 125

 

Aprilia stelde in Milaan de nieuwe SR GT 125 voor. Een scooter die Aprilia zelf als ‘Urban Adventure’ catalogeert. De scooter krijgt de nieuwste versie van de i-get 125 motor en is uitgerust met een stop/start-systeem voor stadsverkeer. Rondom krijgt de SR GT 125 LED-verlichting. Het instrumentarium is LCD. Aprilia’s MIA-connectiviteitssysteem komt als optie.

De SR GT 125 komt alleen in Street Grey.

Tuono 660 Factory

Krachtiger, lichter en meer gesofisticeerd. Dat zijn de eigenschappen waarmee deze nieuwe Factory-versie zich van de standaard Tuono 660 onderscheidt. Het piekvermogen van de Factory bedraagt 100 pk (net als op de RS 660) en dat is 5 pk meer dan bij de standaard Tuono 660 het geval is. Overigens blijft het koppel ongewijzigd op 67 Nm.

 

Rijklaar weegt de Factory-versie 181 kg. Da’s 2 kg minder dan de basisversie en dat verschil zit ‘m ondermeer in de lithium-batterij. De KYB upside-down voorvork en de Sachs schokbreker zijn op deze versie volledig instelbaar. Verder beschikt de Factory-versie over multi-cornering ABS. Dat systeem optimaliseert het remmen en het interveniëren van het ABS in bochten.

 

De Tuono 660 Factory komt in één kleurstelling: Factory Dark.

RS 660 Limited Edition

Aprilia domineerde het voorbije seizoen met de RS 660 in vele twins-kampioenschappen over de hele wereld, maar de meest prestigieuze zege kwam er toch in de Twins Cup van de MotoAmerica-cyclus. Daarom bouwt Aprilia nu 1500 exemplaren van de RS660 in een ‘Stars ’n Stripes’-uitvoering – blijft de Italiaanse tricolore fier op de neus van de RS660 prijken.

Tekst: BJ

Foto's: Aprilia

Geschreven op 23 november 2021
© Motoren & Toerisme