MY21: Indian Chiefs

In 1921 onthulde Indian Motorcycle de legendarische Indian Chief, een van de beroemdste en invloedrijkste motorfietsen aller tijden. Om het 100-jarig bestaan van de Chief te vieren, lanceert de eerste motorfietsfabrikant van Amerika drie nieuwe, volledig opnieuw ontworpen Indian Chief-modellen. Indian Motorcycle heeft de nieuwe Chief, die een Amerikaans V-twin-design combineert met moderne prestaties en technologie, ontworpen met een simplistisch en mechanisch uiterlijk waarmee een eerbetoon wordt gebracht aan de gloriedagen van het Amerikaanse motorrijden.

Indian lanceert meteen drie varianten van de Chief: De Chief Dark Horse, Chief Bobber Dark Horse, Indian Super Chief Limited. Alle Chief-varianten worden door hetzelfde motorblok aangedreven: de 1890 cc metende Thunderstroke V-twin, die een maximaal koppel van 162 Nm produceert.  

 

Optisch werden de Chiefs volledig hertekend en dat onder het toezicht van de Zweed Ola Stenegard, Indians design-directeur. “We wilden voor een tijdloze look gaan, die nooit z’n stijl verliest, en zowel naakt als ‘aangekleed’ fraai oogt”, zegt Stenegard over de nieuwe Chief. “We wilden het ook eenvoudig houden, zodat de bezitters hun verbeelding de vrije loop konden laten wat de personalisatie van de machine betreft. Uiteindelijk is dit een machine die emoties oproept door z’n simpele mechanische vormgeving en rauwe Amerikaanse krachtuitstraling. Het is een pure rijmachine.”

Naast het Thunderstroke 116-blok delen de Chiefs ook het Ride Command-besturingsysteem. Op de Chiefs komt dat in een ronde klok van 110 mm. Via het Ride Command-systeem kan je, met behulp van Bluetooth, telefoneren of muziek beluisteren. Daarnaast staat het systeem ook in voor bocht-na-bocht-navigatie. Bedienen doe je het via knoppen aan de stuurhelften of via het touchscreen scherm.

 

De Chief Dark Horse valt op in al z’n pure eenvoud. Tot de standaarduitrusting behoren een drag-stuur, 19-duims gietwielen, een smalle koplamphuis en een solo-bobberzitje. De Chief Dark Horse komt in volgende kleurstellingen:

Black Smoke

Alumina Jade Smoke

 

Stealth Grey

Op de Chief Bobber Dark Horse valt meteen het mini-apehanger stuur op. De voetsteunen staan op deze variant verder naar voor gemonteerd wat voor een meer rechtopgerichte zithouding zorgt. Verder heeft de Bobber-variant een dikkere koplamp, een 16-duims spaakwielen. De voorvork en schokbrekers zijn voorzien van covers. De Chief Bobber Dark Horse komt in drie kleuren:

Black Smoke

Titanium Smoke

Sagebrush Smoke

De Super Chief Limited is de meest klassiek vormgegeven Chief-variant. Bovendien is het dankzij z’n uitrusting ook de meest toergerichte van de drie Chiefs. Die basisuitrusting omvat onder andere een afneembaar windscherm, zwarte lederen zadelzakken, een passagierskussen, treeplanken en een klassiek cruiser-stuur. Met 16-duims spaakwielen, zwart koplamphuis, covers voor schokbrekers en voorvork oogt de afwerking van de Super Chief Limited nogal zoals die van de Bobber-variant. Met dat verschil dat de Limited een verchroomde uitlaatlijn heeft. De Super Chief Limited is verkrijgbaar in:

Black Metallic

Blue Slate Metallic

Maroon Metallic

Tekst: BJ

Bron: persbericht Indian Motorcycle

Foto’s: Indian Motorcycle

Geschreven op 9 februari 2021
© Motoren & Toerisme