MY21: Honda GL 1800 Gold Wing (Tour)

Honda geeft z’n legendarische toerbuffel een nieuwe update voor modeljaar 2021 en dat zowel voor de standaard- als de Tour-versie.

GL1800 Gold Wing

De basisversie van de GL1800 Gold Wing krijgt maar een erg beperkte update. De speakers van het audio-systeem zijn voortaan nieuwe, lichtgewicht exemplaren. Honda claimt dat deze speakers hun aanwezigheid levendig laten opmerken en een uitstekende geluidskwaliteit bieden.

Ook nieuw voor 2021 is de kleurstelling Pearl Deep Mud Grey. Waarbij het grijs mooi gecontrasteerd wordt door oranje accenten op het voorspatbord, de motorcover, de koplampomlijsting, de benzinetank en de achterpartij.

GL1800 Gold Wing Tour

De reisversie van de Gold Wing Tour kreeg iets meer aandacht toebedeeld. Ook hier werd dezelfde ingreep – nieuwe en geüpgrade speakers – toegepast op de geluidsinstallatie, maar daarnaast kreeg de passagierszetel ook meer comfort. De hellingshoek van de rugleuning is nu iets minder stijl, waardoor de passagier relaxter kan zitten. Tegelijkertijd voorzag Honda het zadel van een nieuw bekledingsmateriaal, een mix van suede en synthetisch leder.

 

Honda gaf ook meer inhoud aan het bergvolume van de koffers. Tenminste, van de topbox achteraan op de Tour-versie. Het volume ervan werd met 11l uitgebreid, zodat de topbox nu 61 liter kan herbergen.

Tot slot nog even specifiëren dat de Tour-versie in 2 kleuren leverbaar is.  De manueel geschakelde versie komt in Gunmetal Black Metallic.

 

De DCT-versie is alleen in Candy Ardent Red leverbaar.

 

Prijzen en leveringsdata volgen later.

 

Tekst: BJ

Foto’s: Honda News

Geschreven op 6 januari 2021
© Motoren & Toerisme