MY21: FB Mondial Flat Track 125

FB Mondial heeft de populaire Flat Track 125 een update gegeven. Het Italiaans-Chinese merk werkte samen met injectie-specialist om het 125 cc blok aan de Euro 5-normen te laten voldoen. Het vloeistof gekoelde vierkleps blok produceert nu 13,5 pk. Ook de zithouding op de Flat Track werd aangepast. De afstand tussen zadel en voetsteunen is nu groter dan voorheen. Zelfs iemand die 1m90 meet, zou nog perfect op de Flat Track 125 moeten passen.

 

Met de introductie van een adaptief TFT-scherm op de Flat Track 125 legt FB Mondial de lat ineens hoog voor de andere merken in het drukbezette segment van de budgetvriendelijke 125 cc's.

TFT-scherm

De vernieuwing stopte niet bij het motorblok en de zithouding want FB Mondial geeft de nieuwe versie van de Flat Track 125 ook een TFT-scherm als dashboard. Het TFT-scherm heeft twee voorkeursinstellingen en is verder voorzien van adaptieve verlichting en past zich dus automatisch aan naarmate de lichtinval en –sterkte.

Scherpe looks

Bij FB Mondial staat budgetvriendelijk niet gelijk aan saai vormgegeven. De Flat Track is een opvallende verschijning. Dat komt ondermeer tot uiting door de dubbele uitlaat die net onder het zadel gemonteerd is. Het buddy-gedeelte van het zadel kan eventueel afgedekt worden met een bijgeleverde cover. Verder valt ook het nummer ‘57’ op de nummerplaat vooraan op. Dat is een verwijzing naar het jaar 1957 waarin FB Mondial zowel de wereldtitel in de 125 cc (met Tarquino Provini – van de gelijknamige bouwdozen) als in de 250 cc GP’s (met Cecil Sandford) binnenhaalde. Verder zijn nu ook de richtingaanwijzers uitgerust met LED-lampen.

Nu al te koop

De nieuwe FB Mondial Flat 125 komt in één kleurstelling: ‘Total Black’ en kost € 4.485 (incl. BTW). De Flat Track 125 is vanaf nu leverbaar. Een lijst met FB Mondial-dealers vind je op www.fbmondial.be

 

Tekst: BJ 

Foto's: FB Mondial

Geschreven op 29 september 2020
© Motoren & Toerisme