MY2020 Jack Daniel’s Limited Edition Indian Springfield Dark Horse

Voor het vierde opeenvolgende jaar slaan twee Amerikaanse iconen de handen in elkaar voor een samenwerking: Jack Daniel’s en Indian Motorcycle. Opnieuw werd Klock Werk Kustom Motorcycles uit Mitchell (South Dakota) aangesproken om een Jack Daniel’s-versie van een bestaand Indian-model te ontwikkelen. Dit keer viel de keuze op de Springfield Dark Horse. De Jack Daniel’s Limited Edition Indian Springfield Dark Horse is meteen ook al een 2020-model.

In de Jack Daniel’s-trim krijgt de Springfield Dark Horse een afneembaar en getint windscherm. De motorfiets kreeg een speciale two-tone kleurenstelling. Die kleuren zijn Heavy Metal Cristal en Thunder Black vivid Cristal. De graphics werden in Steel Gray uitgevoerd en de paint job kreeg ook een tikje houtnerf mee. Dat laatste is uiteraard een referentie naar de eikenhouten vaten waarin Jack Daniel’s’ Whiskey rijpt. Componenten zoals het koplamphuis, de voorvorkpoten en de beschermingsbeugel zijn met Premium Gloss Black lak afgewerkt.

Verder werd het lederen zadel bestikt met het Jack Daniel’s-logo en vind je op verschillende plaatsen op de Indian het ‘Single Barrel Select’-logo terug. Dat laatste is een referentie naar de ‘Single Barrel Select’ een whiskey van 47% alc. uit de Single Barrel-collectie van Jack Daniel’s. Elke Jack Daniel’s Limited Edition Indian Springfield Dark Horse krijgt ook een Montana Silversmith-badge. Deze zijn van genummerd van 001 tot 177. Er worden namelijk 177 exemplaren van dit model gebouwd.

De Jack Daniel’s Limited edition Indian Springfield Dark Horse kost in de Verenigde Staten net geen $ 37.000. Op een Europese prijs voor het model, is het vooralsnog wachten.

 

Tekst: Bart Jacobs

Foto en video: Indian Motorcycle

 

 

Geschreven op 12 maart 2019
© Motoren & Toerisme