MY20: Yamaha MT-125

Twee weken na de nieuwe MT-03 lanceert Yamaha nu ook een versie van de kleinste telg uit de MT-reeks, de M-T125.

Nieuwe motor met VVA 

De nieuwe MT-125 is uitgerust met een volledig nieuwe motor. Een van de belangrijkste kenmerken daarvan is het van de YZF-R125 afgeleide VVA-systeem (Variable Valve Actuation). Dat systeem moet hoge prestaties van garanderen en tegelijkertijd ruim voldoende koppel levert bij lagere snelheden.

VVA is een ingenieus systeem met twee inlaatnokken, elk met een eigen tuimelaar. De lage nokkenas werkt tot maximaal 7.400 opm. en het profiel en de timing zijn ontworpen om een soepel en breed koppelbereik te leveren voor krachtige prestaties bij lage tot middelhoge motortoerentallen. Boven 7.400 opm. schakelt een compacte solenoïde de motor van de lage nok naar de hoge nok. Het hogere profiel en de herziene kleptiming zorgen voor een feller vermogen dat betere prestaties levert van 7.400 opm. tot het maximale uitgangsvermogen bij 10.000 opm. - 1.000 opm hoger dan het vorige ontwerp.

De nieuwe VVA-motor heeft naast het hogere maximale toerental ook een aangepaste overbrenging voor een betere acceleratie. Dankzij de verschillende hightech inwendige onderdelen is de nieuwe motor volgens Yamaha tegelijkertijd soepeler en zuiniger.

Agressief kuipontwerp 

De MT-serie wordt gekenmerkt door zijn dynamische stijl en het minimalistisch kuipwerk. Het MT­ontwerp verandert voortdurend en het volledig nieuwe kuipwerk voor 2020 geeft de MT-125 een veel lichtere en agressievere uitstraling die het opwindende en wendbare karakter perfect tot uitdrukking brengt. De nieuwe MT-125 heeft een kleinere brandstoftank van 10 liter en een veel korter achterdeel dat, naast de nieuwe koplampunit, bijdraagt aan het ultracompacte silhouet van de motorfiets.

Opvallend nieuw 'twin eye'-front 

De nieuwe MT-125 heeft een nieuwe look met zijn dubbele, schuin geplaatste contourlichten en heeft een volgens Yamaha,  “dierlijke, intimiderende uitstraling”,  die zijn reputatie als de meest dynamische 125cc-naked moet bevestigen. Onder de dubbele contourlichten bevindt zich een compacte LED-koplamp met een krachtige lichtbundel, die de MT-125 een stoere en uitdagende uitstraling geeft: het bewijs dat de motor zuiver MT-DNA heeft.

Hoofdkenmerken van de MT-125

Nieuwe 125cc-motor met Variable Valve Actuation-systeem (VVA)
Assist & Slipper Clutch
Modern en agressief nieuw kuipontwerp
Dubbele, schuin staande contourlichten; LED-koplamp
Hoogwaardige 41 mm upside down voorvork
Nieuw Deltabox-frame en aluminium swingarm
Brede achterband van maat 140
Krachtige, radiaal gemonteerde remklauw voor
Grote voorremschijf met een diameter van 292 mm
Geavanceerd LCD-instrumentenpaneel

Prijs en beschikbaarheid 

De MT-125 zal vanaf december 2019 beschikbaar zijn via de officiële Yamaha-dealers. Neem voor meer informatie over de adviesprijs contact op met de Yamaha-persvoorlichter in uw land.

Kleuren 

De nieuwe MT-125 is verkrijgbaar in:

Ice Fluo

 

Icon Blue 

 

 

 

Midnight Black

Tekst: BJ

Bron: persbericht Yamaha

Foto's: Yamaha Press

Geschreven op 16 oktober 2019
© Motoren & Toerisme