MY20: Orcal SK03

We kennen in België Orcal al enkele jaren. De Frans-Chinese constructeur bouwde tot nog toe vooral 125 cc-modellen. Met de SK03 slaat Orcal een gloednieuwe weg in. Tweemaal zelfs want de SK03 is niet alleen de eerste moderne naked van het merk, maar ook de eerste 300 cc. De SK03 is dan ook de krachtigste Orcal ooit. Uit de watergekoelde eencilinder motor met Bosch injectiesysteem wordt een maximaal vermogen van 33 pk gepuurd, terwijl het koppel 20,5 Nm bedraagt. Deze krachtbron wordt betrokken bij CFMoto en beschikt over een balansas om vibraties van de monocilinder tegen te gaan.

Het eencilinder blok huist in een stalen buizenframe. Dat frame wordt vooraan afgeveerd door een upside-down voorvork en achteraan door een monoshock-veerelement. De SK03 staat op aluminium gietwielen die geschoeid zijn met sport/toerbanden van Metzeler.

De strak vormgegeven SK03 oogt erg eigentijds en ook agressief zoals dat van een naked anno 2020 verwacht wordt. Die laatste karaktertrek komt tot uiting in de compacte koplamppartij, de luchthappers aan weerszijden van de benzinetank en de opgerichte uitlaatdempers van de 1-in-2 uitlaatlijn. Tegelijk merk je aan het cognac-kleurige zadel met stiknaden een zekere Franse invloed. Dat Orcal voor een eigentijdse naked opteerde zal wellicht ook veel te maken hebben met de immense populariteit die ‘roadsters’ genieten in Frankrijk.

De nieuwe Orcal SK03 gaat in België € 4.499 kosten.

Orcal lanceerde overigens ook een 125 cc-versie van z’n nieuwe naked, de SK01. Meer informatie over beide modellen vind je op de nieuwe website die importeur BW Import voor het merk bouwde: www.orcal.be

 

Tekst: BJ

Foto's: Orcal

Geschreven op 6 mei 2020
© Motoren & Toerisme