MY20: Moto Guzzi

Het merk uit Mandello del Lario viert in Milaan de 10e verjaardag van de V7 III Racer en brengt een reisversie van de V85 mee.

V7 III Racer 10th anniversary

Moto Guzzi viert de 10e verjaardag van z’n kant-en-klare café racer met een nieuwe look voor de machine. De V7 III Racer krijgt rondom LED-verlichting en een nieuw kopkuipje met windscherm. De machine krijgt een modernere en dynamische look die tot uiting moet komen in een smaller en slanker achterspatbord en de nieuwe spiegels die aan het uiteinde van de stuurhelften bevestigd zijn.

V7 III Stone S

Moto Guzzi bouwt 750 exemplaren van de nieuwe V7 III Stone S. Het betreffende serienummer wordt bij elke motorfiets op de stuurklem gegraveerd. De Stone S is makkelijk te herkennen aan z’n satin chrome benzinetank waarop overlangs een leren riem gebonden zit. Ook deze versie van de V7 III krijgt rondom LED-verlichting en de zogenaamde ‘bar end’ spiegels.

De rode accenten – die verwijzen naar de naam ‘Stone’ maken deze gelimiteerde editie helemaal af. We hebben het dan over de bekende ‘aquila’ die op beide zijden van de benzinetank prijkt, de spiralveren van de stereovering en de rode bestikking van het Alcantara-zadel.

Net als de Racer 10th Anniversary-versie staat de Stone S op Dunlop Arrowmax Streetsmart banden.

 

V85 TT Travel

Eén jaar nadat het de V85 TT introduceerde, stelt Moto Guzzi de Travel-versie van deze motorfiets voor. De Travel heeft een hoger windscherm dat de berijder van de V85 TT beter moet beschermen. De oppervlakte van dit scherm is dan ook 60% groter dan het standaardscherm dat op de V85 TT gemonteerd is. Verder vind je op de Travel-versie twee plastic zijkoffers (met aluminium binnenbekleding) van respectievelijk 37 liter (rechts) en 27,5 liter (links). In het rechterexemplaar kan je een helm kwijt. De koffers kunnen geopend en gesloten worden met dezelfde sleutel.

Naast standaard verwarmde handvatten en een extra paar LED-lampen krijgt de Travel-versie ook het nieuwe Moto Guzzi MIA-systeem mee. Dit connectiviteit-systeem zorgt ervoor dat je je smartphone met het dashboard kan verbinden.

De V85 TT Travel komt in één kleurstelling: Sabbia Namib.

 

Tekst: Bart Jacobs

Foto’s: Moto Guzzi

Geschreven op 5 november 2019
© Motoren & Toerisme