MY20: Kawasaki Z H2

Na weken van teasen heeft Kawasaki vannacht eindelijk de eerste beelden van de Z H2 gelost. Dat het merk op een naked bike met compressor broedde wisten we dus al. Maak in de video hieronder kennis met de Z H2.

De krachtbron van de Z H2 is de gekende 998cc viercilindermotor met Kawasaki's in eigen huis ontwikkelde en geproduceerde balanced supercharger. Het blok levert een piekvermogen van 200 pk en 137 Nm, wat volgens Kawasaki in een sensationele acceleratie moet resulteren. Toch stelt Kawasaki dat de machine, dankzij z’n allround beheersbaarheid niet alleen voorbehouden zal zijn aan zeer ervaren rijders.

De “Ultieme Z” is ontworpen volgens de “next generation Sugomi styling”. De nieuwe styling wordt aangevuld met moderne features zoals: volledige LED verlichting, gemakkelijk afleesbaar TFT-, Up/down Quickshifter, standaard cruisecontrol en een groot aantal andere elektronische hulpsystemen.

Het Kawasaki R&D team heeft tijdens de ontwikkeling van de Z H2 naar een dynamische balans tussen prestaties en betrouwbaarheid gestreeefd. Daardoor zou de Z H2 tegelijkertijd het praktische met het exotische combineren. Het  stalen buizenframe, zoals gebruikt op eerdere supercharged-modellen van het merk, is volledig geüpdatet voor de Z H2. Brembo M4 remklauwen en een Showa ‘Big Piston’ voorvork complementeren de hoge afwerkingsgraad.

De Z H2 staat medio februari bij de Kawasaki dealer in de showroom in de kleuren:

Metallic Matte Carbon Gray/Metallic Flat Spark Black

Metallic Spark Black/Metallic Graphite Gray/Mirror Coated Spark Black

 

Metallic Diablo Black/Metallic Flat Spark Black

 

Tekst: Bart Jacobs

Bron: persbericht Kawasaki

Video: YouTube.com/Kawasaki Motors

Foto's: Kawasaki

Kawasaki Z H2
Motor: vloeistofgekoelde viercilinder lijnmotor viertakt
CI: 998 cc
Vanaf: € 17.599,00
Geschreven op 23 oktober 2019
© Motoren & Toerisme