MY20: ARCH Motorcycle KRGT-1

In de Benelux zullen we ‘m niet onmiddellijk tegenkomen maar toch is deze vernieuwde KRGT1  van ARCH Motorcycle een bijzondere verschijning. Voor modeljaar 2020 onderging KRGT-1 volgens ARCH Motorcycle  20 belangrijke wijzigingen en werden 150 componenten en onderdelen hertekend of herontwikkeld.

Het hart van de ARCH KRGT-1 is de S&S V-twin of 2032 cc!  Al die ‘cubic inches’ zijn goed voor een koppel van 165 Nm. Arch ontwikkelde z’n eigen 2-in-1 roestvrij stalen uitlaatsysteem, terwijl Yoshimura de koolstofvezel demper vervaardigde.

Het  dikke V-twin blok huist in een stalen frame, dat afgeveerd wordt door Öhlins veringcomponenten. ARCH koos voor koolstofvezel wielen van het Zuid-Afrikaanse BST en Michelin Commander II banden. Qua remmen opteerden de Amerikanen met het relatief onbekende ISR voor originaliteit. De Zweedse remspecialist levert twee monoblock remklauwen (met telkens zes zuigers) voor het voorwiel en één monoblock (met vier zuigers) voor het achterwiel. Het dashboard komt van het Duitse Motogadget. Bosch tekent voor het ABS-systeem.

 

De nieuwe KRGT-1 maakt ARCH Motorcycle’s ambitie waar: een knappe en buitengewone machine, die als geen andere motorfiets rijdt. Of je nu door bochten of over een recht stuk weg rijdt, de machine voelt altijd vertrouwd en comfortabel aan. Het is een onevenaarbare rij-ervaring” zegt ARCH Motorcycle-medestichter en acteur Keanu Reeves. “Het oog voor detail en de uitvoering, de exceptionele kwaliteit waarmee deze motorfiets gebouwd is, definieert ARCH.

 

Tekst: Bart Jacobs

Foto’s: ARCH Motorcycle

 

 

Geschreven op 29 oktober 2019
© Motoren & Toerisme