MX for Kids wil jeugd terug op de motor krijgen

De voorbije maanden werd achter de schermen hard verder gewerkt aan de lancering van MX for Kids. Deze unieke jeugdopleiding laat kinderen tussen 6 en 12 op ‘n speelse en verantwoorde manier kennismaken met motorcross. De eerste sessies zijn gepland op zaterdag 4 juli in Lommel, het mekka van de crosswereld.

Vlaamse rijders zijn goed vertegenwoordigd op de erelijsten van het WK motorcross en de MX of Nations, het wereldkampioenschap voor landenteams. Da’s geen toeval want er waren bij ons altijd heel wat beoefenaars van deze populaire sporttak.

Maar hoe begin je eigenlijk met crossen? Met die vraag in het achterhoofd ontwikkelden de VMBB, Sport Vlaanderen, de Vlaamse circuit-eigenaars en Motorsport Future een pasklaar antwoord.En dat met de steun van Husqvarna Motorcycles Belgium, KTM Belgium en Yamaha Motor Belgium (D'Ieteren Sport).

Elektrisch motorcrossen

Kinderen tusssen 6 en 12 zonder motorervaring kunnen voortaan immers hun hart ophalen met MX for Kids. Jonge rijdertjes krijgen er stap voor stap de knepen van het vak aangeleerd. Ervaren trainers coachen kids hoe ze veilig een crossmotor onder de knie krijgen. “De eerste sessies vinden plaats met kleine en erg gebruiksvriendelijke elektrische KTM motoren. Die zijn perfect afgestemd op de noden van beginnertjes,” legt projectleider Stefan Peetermans uit.

“Naargelang de kinderen vorderingen maken en handiger worden, krijgen ze nieuwe technieken voorgeschoteld en groeien ze door naar andere jeugdmotoren zoals de Yamaha halfautomaten en tot slot de KTM 65SX en Yamaha YZ65. Die laatste twee mini-bikes zijn gericht op competitie. Want kinderen die het volledige MX for Kids opleidingsplan van 11 sessies succesvol hebben doorlopen, zijn eigenlijk klaar om te starten in een jeugdwedstrijd. ” Eén MX for Kids sessie zal ongeveer 3,5u duren. 

Beter worden is plezant!
 

Wie zichzelf wil verbeteren en droomt van een carrière als crosser wordt door MX for Kids geprikkeld om door te gaan naar het volgende niveau. Hiervoor haalde men de mosterd bij het judo, want hoe donkerder de kleur van de band hoe beter de judoka. In MX for Kids gaat het er om de motormedaille helemaal op te vullen en goud te halen.

Dries Michiels, sporttechnisch coördinator VMBB: “Hoewel die zogenaamde badges voor ’n toffe uitdaging zorgen, gaat het er vooral omdat kinderen plezier beleven aan hun MX for Kids deelname. Of je nu één keer wil proeven van motorcross of je hebt zin om straks competitie te rijden. Alles is mogelijk, zolang het maar het fun is. Daarom kiezen we ook bewust voor kleine groepjes en trainers die het gewoon zijn om les te geven aan kinderen.”

Democratische motorsport

In tegenstelling tot veel andere sporten is motorsport een flink stuk duurder. MX for Kids verlaagt de drempel echter fors. Jongens en meisjes kunnen zich voor een eerste sessie inschrijven tegen de introductieprijs van 39 euro. Werkelijk alles is hierin begrepen: van het gebruik van de gloednieuwe motoren, over het terrein, verzekering tot de beschermende kleding en uiteraard de gediplomeerde lesgevers.

Na de eerste inschrijving kan je opteren voor losse deelnames tegen 49€ per sessie, kiezen voor een pakket van 3 sessies (139€) of meteen gaan voor de rest van het traject (10 sessies) tegen 374€. Begint het al te kriebelen en wil jij er ook meteen invliegen? Noteer dan alvast de openingsdag van de MX for Kids inschrijvingen: maandag 22 juni! Kijk op www.mxforkids.be voor meer informatie.

MX for Kids Kalender 2020

  • Zaterdag 4 juli – Lommel
  • Vrijdag 17 juli – Olmen
  • Zaterdag 25 juli – Lille
  • Woensdag 5 augustus – Mol
  • Vrijdag 21 augustus – Olmen
  • Zaterdag 29 augustus – Zolder
  • Zaterdag 5 september – Lommel
  • Zaterdag 12 september – Genk
  • Zaterdag 26 september – Lille
  • Zaterdag 10 oktober - Genk

 

Bron: persbericht MX for Kids

Foto's: constructeurs

 

Geschreven op 11 juni 2020
© Motoren & Toerisme