MV Agusta Rush vanaf volgende maand in productie

Na de EICMA waar de Rush 1000 voorgesteld werd aan het publiek, was het een tijdlang stil  rond deze MV Agusta. Toch gaat de ‘musculaire versie’ van de Brutale 1000 RR, vanaf volgende maand in productie. De Rush 1000 is vooral een ‘eye catcher’ en zal maar in gelimiteerde oplage gemaakt worden.

 

Naast z’n livrei, een kleurstelling van metallic matt grey, Mamba red matt carbon en metallic bronze is ook het ‘volle’ achterwiel één van de zaken waarmee deze Rush zich van een al niet zo ‘gewone’ Brutale 1000 RR onderscheidt.

Racing Kit

Wie de 208 standaard pk’s – hetzelfde motorblok als de Brutale 1000 RR - van de Rush toch nog ‘te standaard’ zou vinden kan, mits een flinke bijtelling, voor een Rush Racing Kit opteren. Die kit bestaat uit een dubbele uitlaatdemper van titanium, met cover in koolstofvezel en een speciale ECU. De toevoeging van demper en ECU zouden het vermogen met 4 pk doen toenemen om zo op 212 pk uit te komen. Daarnaast bevat de kit ook nog een koolstofvezel cover voor het duozitje.

De Rush 1000 heeft oa een koolstofvezel achterwielcover die voor een gunstiger luchtweerstandscoëfficiënt moet zorgen.

De productie van de MV Agusta Rush 1000 start in juni en de eerste afgewerkte exemplaren zullen vanaf het einde van die maand, vanaf de fabriek aan het meer van Varese, afgeleverd worden bij klanten wereldwijd.

 

Tekst: BJ

Foto’s: MV Agusta

Geschreven op 19 mei 2020
© Motoren & Toerisme