MV Agusta levert 4 extra Turismo Veloces aan 'Polizia'

Wie later dit jaar naar Milaan reist zou daar weleens MV Agusta Turismo Veloce's in de wit/blauwe kleuren van de Italiaanse staatspolitie kunnen 'spotten'. Vanochtend werden op de Questura, het Milanese hoofdcommissariaat van de Polizia vier exemplaren van de MV Agusta Turismo Veloce overhandigd. De overhandiging gebeurde door MV Agusta-CEO Timur Sardarov en het was de Quaestor, of hoofdcommissaris, van Milaan Giuseppe Petronzi die de vier MV's in ontvangst namen. 

Een opmerkelijk gast op de overhandigingsceremonie was Simone Corsi, één van MV's twee fabrieksrijders in het WK Moto2. Corsi was op de Questura aanwezig als lid van de Fiamme Oro, het elitesport-korps van de Italiaanse staatspolitie. Naast sporters uit traditionele sporten (die Fiamme Oro-leden waren goed voor een totaal aantal van 41 gouden medailles op de Olympische Spelen) hebben ook motorsporters altijd deel uitgemaakt van de Fiamme Oro. 

Polizia Turismo Veloce Lusso in detail:

De vier MV Agusta Turismo Veloce Lusso zullen door de Milanese afdeling van de Polizia ingezeten worden naast twee andere Turismo Veloces en twee Rivales. 

Poliza Turismo Veloce Lusso in de fotostudio

Tekst: BJ

Foto's: MV Agusta

Geschreven op 4 februari 2021
© Motoren & Toerisme