M&T-deluxe ‘Alle Toerisme’

Motoren & Toerisme is meer dan zomaar een motorblad. Reeds drie decennia lang berichten we ook uitvoerig over reizen. Reizen per motorfiets welteverstaan. Dit jaar publiceren we voor het eerst ‘Alle Toerisme’. Het is de bedoeling dat ‘Alle Toerisme’ op termijn uitgroeit tot een even groot begrip als dat andere monument, ‘Alle Motoren’.

 

Omdat veel motorrijdende reizigers tijdens de wintermaanden over hun volgende reisbestemming(en) beslissen, leek dit  ons een uitermate geschikt tijdstip om ‘Alle Reizen’ te publiceren. ‘Alle Toerisme’ wil enerzijds een inspiratiebron zijn voor korte en lange reizen, anderzijds fungeert  dit nummer ook als gids.

Frankrijk is goed vertegenwoordigd in de eerste editie van ‘Alle Toerisme’. Zo deden we met de Bourgogne één van Frankrijks populairste wijnstreken aan. Iets verderop maakten we kennis met de erg groene Morvan. Het rondje Frankrijk werd afgesloten met een bezoek aan het magnifieke ‘Île de Beauté’, beter gekend als Corsica.

Brexit or no Brexit, Groot-Brittannië blijft een favoriete bestemming voor Belgische motorreizigers. In Schotland verkenden we de streek rond Loch Lomond, het nationale park van ‘The Trossards’.  In Wales – of moeten we Gymru zeggen? – voelden we ons ook erg welkom.

Elders in Europa, meer bepaald in Frankrijk, Oostenrijk, Italië en Zwitserland, gingen we op zoek naar de 10 mooiste Alpenpassen. Daarnaast deden we ook Finland aan. Een land dat niet meteen als toeristische bestemming kan worden bestempeld, maar waar het toch leuk reizen blijkt.

Buiten Europa trokken we met Network on Wheels naar de Zuid-Afrikaanse provincie Wes-Kaap.  We waagden ons ook aan motoravonturen in Kirgizië en in de Himalaya. Over de 'Grote Plas' reden Tom en Caroline de laatste etappe van hun wereldreis in de Verenigde Staten

Dromen of geïnspireerd worden om te reizen, allemaal goed en wel, maar concrete plannen zijn nog beter. Daarom lijsten we de belangrijkste motorreisorganisaties voor u op en bundelden we een aantal belangrijke tips van ervaren motor-wereldreizigers. Tot slot testten we met de nieuwe KTM 1290 Super Duke GT en de Triumph Scrambler XC twee motorfietsen met reispotentieel.

De ‘Alle Toerisme’ Deluxe-editie van Motoren & Toerisme ligt vanaf 17 januari in de betere krantenwinkels. Vanaf zaterdag 19 januari kan u  ‘Alle Toerisme’ ook op onze stand in Paleis 8 op het Motorsalon komen kopen. U kan 'Alle Toerisme' ook in onze tijdschriftenwinkel.be kopen. 

Geschreven op 16 januari 2019
© Motoren & Toerisme