Motorsportnieuws: BMW World Endurance Team blikt vooruit op 24 Heures du Mans

Met de 24 Heures du Mans Moto wordt het FIM EWC (WK Endurance) seizoen 2019/2020 eindelijk voortgezet. De laatste maal dat de endurance-rijders in actie kwamen, dateert al van midden december 2019 toen in het Maleisische Sepang voor het eerst een 8-urenrace werd verreden. Na de 24 Heures du Mans Moto volgt met de 12-uursrace in Estoril eind september de ontknoping van het seizoen 2019/2020.

Een van de teams die nog kans maken op de wereldtitel is het BMW Motorrad World Endurance Team. Het fabrieksteam van de Beierse constructeur heeft een stevig tricolor tintje want met Werner Daemen staat er een bekende naam uit de Belgische motorsport aan het roer. Overigens fungeert oud M&T-medewerker Steven Casaer er als crew chief.  Het BMW Motorrad World Endurance Team dankt z’n goede uitgangspositie aan de tweede derde plaatsen die het in zowel de Bol d’Or als in de Sepang 8 Hours veroverde.

Fransman Kenny Foray is de meest ervaren endurance-racer uit de BMW World Endurance-stal. Foto: FIM EWC/David Reygondeau

We zijn erg blij dat we het seizoen kunnen hervatten in Le Mans” blikt Werner Daemen vooruit op de Franse etmaalrace.  “We hebben dan ook dag en nacht gewerkt om de motorfiets voor te bereiden. Ik ben er zeker van dat we met Kenny, Ilya en Markus de drie beste rijders voor het WK Endurance in huis hebben. Daarnaast zijn we heel erg blij met de komst van Peter Hickman als vierde rijder. Hickman is de beste ‘road racer’ ter wereld – en één van de beste motorracers ter wereld. Zijn successen in de grote internationale stratenraces en z’n rondenrecords spreken voor zich, net als de podiums in het British Superbike-kampioenschap. Dat is dan ook van een heel hoge standaard en we denken dat ‘Pete’ een geweldige bijkomende steun voor het team zal zijn.

Isle of Man TT-ronderecordhouder Peter Hickman is dé ster van het BMW World Endurance Team.

Het BMW Motorrad World Endurance Team kende alvast een goede aanloop naar de 24 Heures du Mans Moto. “Tijdens de pre-test die we samen met onze partners in Le Mans hielden konden we al zien dat de rondetijden goed waren” zegt Daemen over de voorbereidingen. “We hebben een heel sterk team. Dat geldt niet alleen voor onze vier rijders, maar ook voor de technische crew onder leiding van Steven Casaer. Ook op dat vlak spelen we mee op wereldniveau. Wat het rijwielgedeelte en het motorblok betreft, leverde BMW een uitstekend pakket en met Dunlop hebben we een sterke bandenpartner. Ik denk dat we goed voorbereid zijn en we mogen dus op een sterk resultaat hopen”, besluit Werner Daemen.

De 24 Heures du Mans Moto zijn aanstaande zaterdag vanaf 11u30 LIVE te volgen op Eurosport2 en gedurende de volledige 24 uur.

 

Bron: persbericht BMW Motorrad

Foto’s: BMW Motorrad Press, FIM EWC/David Reygondeau

Geschreven op 27 augustus 2020
© Motoren & Toerisme