Motorsport-video: Cooper Webb wint in Orlando

Afgelopen weekend deed het Monster Energy AMA Supercross-kampioenschap voor het eerst sinds (héél) lang nog eens Orlando aan. Het Camping World Stadium, kennen sommigen onder jullie misschien nog wel als de voormalige 'Citrus Bowl'. Het was namelijk in dat stadion dat België in 1994, in de groepsfase van de Wereldbeker voetbal, zowel Marokko als Nederland klopte. Telkens met een droge 1-0 overwinning. Al zullen de rijders uit het Monster Energy AMA Supercross-kampioenschap weinig aan dat stukje Belgische sportgeschiedenis gehad hebben. 

Geen Ken Roczen, op het bovenste podiumtrapje in Orlando, wél voormalig kampioen Cooper Webb. Webb lijkt, in een seizoen waarin regerend kampioen Eli Tomac toch wat onder de verwachtingen blijft acteren, 'best of the rest' te zijn. Kampioenschapsleider Roczen beperkte de schade echter ruimschoots met een tweede plaats voor Zach Osbourne.

AMA SX 450 - Finale Orlando I

In het 250 SX East-kampioenschap ging de zege naar jonge wolf Jett Lawrence. De Australiër van HRC Honda won voor Star Racing Yamaha-teammaten Colt Nichols en Christian Craig. De 250 SX East-rijders mogen na een intens seizoensbegin met 7 wedstrijden in een tijdspanne van 4 weken nu even rusten. Vanaf volgend weekend nemen de deelnemers van het 250 SX West-kampioenschap hun rol als 'support class' over.

AMA 250 SX East - Finale Orlando I

Tekst: BJ

Foto: KTM Images/Align Media

Video's: YouTube.com/Monster Energy Supercross

Geschreven op 15 februari 2021
© Motoren & Toerisme