Motorsport LIVE: Zondag 6 november 2022

In de aanloop naar een GP kan je meestal héél veel vragen stellen, die dan (hopelijk toch) in de loop van het weekend beantwoord worden. Net voor de laatste GP van het seizoen 2022, die zoals de traditie het wil in Valencia plaats vindt, is er maar één vraag die zich opdringt: wie van de twee? En dan hebben we het natuurlijk over Francesco Bagnaia en Fabio Quartararo. De vraag stellen, lijkt in dit geval bijna overbodig te zijn. Bagnaia komt namelijk met een voorsprong van 23 punten naar het circuit Ricardo Tormo en da’s veel aangezien de winnaar van een GP er 25 achter zijn naam krijgt.

Regerend wereldkampioen Fabio Quartararo heeft zich de afgelopen GP’s geweerd als een ‘diablo’ in een wijwatervat, maar vermocht uiteindelijk niets tegen de overmacht van de Ducati’s. Het heeft er dus alle schijn naar dat Francesco Bagnaia zondag Ducati voor de tweede maal in z’n geschiedenis de MotoGP-kroon (na Casey Stoner in 2007) zal bezorgen. Tenzij… Maar elke race moet eerst gereden worden en dus heeft Quartararo nog steeds een waterkansje. Het definitieve antwoord op onze initiële vraag kennen we zondagnamiddag zo rond de klok van 15u.

Augusto Fernandez leidt de dans in het WK Moto2. Foto: KTM Images/Polarity Photo

Ook in de Moto2 is de titelstrijd nog niet beslecht. In de middenklasse heeft Spanjaard Augusto Fernandez (Red Bull KTM) een voorsprong van 9,5 punten (jawel…), op de Japanner Ai Ogura (Idemitsu Honda Team Asia).

 

Motorsport LIVE: Zondag 6 november

MotoGP – GP van Valencia

10:45-12:00                Moto3 race – LIVE op TiPiK

12:00-13:20                Moto2 race – LIVE op TiPiK

13:20-15:00                MotoGP race – LIVE op TiPiK

 

 

Tekst: BJ

Foto’s: Ducati Media House – Yamaha Racing/Plan C Graphics

Geschreven op 3 november 2022
© Motoren & Toerisme