Motorsport LIVE: Zondag 29 mei 2022

MotoGP – GP van Italië

Na 7 GP’s in het seizoen 2022 is de strijd om de wereldtitel nog lang niet in z’n beslissende fase gekomen. Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha), de Fransman met de Italiaanse naam trekt als WK-leider naar Mugello, waar de Italiaanse GP traditioneel plaats vindt. In z’n nek kan Quartararo de hete adem van Aleix Espargaro (Aprilia Racing) en Enea Bastianini (Gresini Racing Ducati) al voelen. Deze twee laatste willen maar al te graag winnen op het schitterende circuit in Toscane – wie niet? – en hebben er ook de machines voor. Enea Bastiannini heeft dit seizoen al driemaal bewezen dat je ook met een Ducati Desmosedici GP van 2021 in 2022 GP’s kan winnen. Espargaro schonk Aprilia dan weer z’n allereerste zege in de MotoGP. Toch lijkt de Italiaanse constructeur niet geneigd het contract met z’n Spaanse sterrijder te verlengen. 

Aleix Espargaro is dé verrassing van het seizoen 2022, maar krijgt de Catalaan wel voldoende waardering van Aprilia? Foto: Aprilia Racing

Door de concurrentie van de GP van Monaco F1 en het Grand Slam tennistornooi van Roland Garros ontbreekt op TiPik aan ‘slots’ om alle GP-klassen aan bod te laten komen. Maar dé publiekstrekker, de MotoGP dus, wordt uiteraard LIVE uitgezonden op het tweede RTBF-kanaal. Wie de trainingen, kwalificaties alsook de Moto3- en Moto2-races LIVE wil volgen kan dat via Auvio het gratis streaming-platform van RTBF.

MXGP –  GP van Spanje

Jago Geerts (Monster Energy Yamaha) begint met een voorgift van 6 punten, op naaste belager Tom Vialle (Red Bull KTM) aan het Spaans-Franse tweeluik van het WK Motorcross. De titelstrijd in de MX2-klasse is behoorlijk spannend dit jaar en dat mag wat ons betreft, best zo blijven tot de allerlaatste GP. Benieuwd hoe Geerts zich op het harde circuit van het Spaanse Xanadu staande houdt tegen z’n Franse concurrent.

Liam Everts, hier zandsurfend tijdens de GP van Sardinië, trekt op zowat alle bodemsoorten z'n streng. Foto: KTM Images/Ray Archer

Ook nu wordt het weer uitkijken naar de verrichtingen van Liam Everts. In Maggiora bewees de Diga Procross KTM-rijder dat hij op zowat alle ondergronden uit de voeten kan. Lukt het ook in Spanje?

Antwoord zondagnamiddag in de LIVE uitzendingen op Play Sports2

Motorsport LIVE: 29 mei

MotoGP – GP van Italië

13:45-15:05    MotoGP race - LIVE op TiPiK

MXGP – GP van Spanje

13:00-14:00                MX2 manche 1 – LIVE op Play Sports2

14:00-15:00                MXGP manche 1 – LIVE op Play Sports2

 

16:00-17:00                MX2 manche 2 – LIVE op Play Sports2

17:00-18:00                MXGP manche 2 – LIVE op Play Sports2

 

Tekst: BJ

Foto's: Ducati Media House, Aprilia Racing/Lulop.com, KTM Images/Ray Archer

 

Geschreven op 24 mei 2022
© Motoren & Toerisme