Motorsport LIVE: Zondag 2 oktober

De GP van Thailand sluit komend weekend een drieluik in de MotoGP af. Na Aragon Motorland en de Motegi Twin Ring zijn de GP-racers nu te gast op het circuit van Buriram in Thailand. Ook Thailand heeft drie jaar op de terugkeer van de MotoGP moeten wachten. Het circuit in Buriram was in het verleden een kolfje naar de hand van Marc Marquez. De absolute Honda-kopman kroonde er zich in 2019 tot wereldkampioen door de Thaise GP te winnen.

Drie jaar later behoort Marquez niet tot de favorieten voor de GP-zege en speelt hij helemaal geen rol in het WK. Maar helemaal uitvlakken kan je de Catalaan nooit, daarvoor heeft hij simpelweg te veel klasse en talent in huis. Na z’n onstuimig wederoptreden in Aragon had de Repsol Honda-rijder niemand echt kunnen overtuigen, maar een pole-positie in de Japanse GP van vorig weekend maakte veel goed.

Met nog vier GP’s te rijden is de strijd om de MotoGP-wereldtitel nog niet gestreden, maar challenger Peco Bagnaia maakte het zichzelf wel moeilijk door uit de Japanse GP te crashen. Daardoor heeft WK-leider Fabio Quartararo weer wat meer ademruimte verworven. Al blijft een voorsprong van 18 punten in de tussenstand niet echt comfortabel. Voorlopig kan het dus nog alle kanten op in de strijd tussen de Yamaha-rijder en de Ducatist. Aleix Espargaro (Aprilia Racing) heeft nu 25 punten achterstand op Quartararo en lijkt daardoor te moeten lossen. Toch is de Spaanse dertiger nu al één van de morele winnaars van het seizoen.

De races voor de Thaise GP zijn zondagochtend vanaf 06u55 LIVE te volgen op TiPiK (het vroegere RTBF2). Voor uitslagen en het laatste nieuws kan je terecht op www.motogp.com

Motorsport LIVE: Zondag 2 oktober

MotoGP – GP van Thailand

06:55-08:20                Moto3 race – LIVE op TiPiK

08:20-09:35                Moto2 race – LIVE op TiPiK

09:35-11:00                MotoGP race – LIVE op TiPiK

 

Tekst: BJ

Foto’s: Honda Racing corp.

Geschreven op 28 september 2022
© Motoren & Toerisme