Motorsport LIVE: Weekend van 8-9 juli 2023

Het wordt een rustig motorsportweekend waarin de British Superbike-meeting in Snetterton zowat het enige LIVE te bekijken motorsportevenement in Europa moet zijn.

British Superbike – Snetterton

 

Het British Superbike-circus trekt voor ronde 5 naar Snetterton in het graafschap Norfolk. ‘Snet(t)’ zoals het circuit ook wel affectief genoemd wordt in Britse racemiddens is een typisch Engels circuit.En die Britse circuits kunnen we makkelijk in twee groepen opsplitsen. Enerzijds heb je diegenen die in een vloeiend parklandschap liggen en die hint vaak in hun naam dragen. Denk maar aan Cadwell Park, Oulton Park en uiteraard Donington Park. Ook Brands Hatch en Goodwood kunnen we als dusdanig catalogiseren. De tweede groep circuits dankt hun huidige bestemming wellicht aan hun militair verleden. Snetterton is net als Anglesey (in Wales en non-BSB), Castle Combe,  Croft (ex-BSB), Pembrey (eveneens Welsh) Silverstone en Thruxton een voormalige RAF luchtmachtbasis. De meeste van die circuits vonden hun oorsprong in de perimeterwegen die start-en landingsbanen voor Halifax en Lancaster bommenwerpers omzoomden. Dat betekent meteen ook dat deze circuits van oorsprong razendsnel waren. In de loop der jaren werden de scherpe kantjes er wel enigszins afgeveild en maakten chicanes en anders lopende trajecten de circuits minder snel.

Snetterton, dat aan het begin van het vorige decennium grondig werd gerenoveerd, is nu één van de minder snelle ‘Air Base’-circuits. Maar het circuit werd er wel een stuk technischer op.

De hoogtepunten van de vorige BSB-ronde op Knockhill kan je nog eens herbekijk in onderstaande aflevering van de BSB-videoreeks 'Thrill of the Race', die de kroniek van het seizoen 2023 brengt.

Tommy Bridewell (BeerMonster Ducati) komt naar Snetterton met 163 punten achter z’n naam. Dat zijn er 8 meer dan Kyle Ryde (OMG Yamaha) en 11 meer dan z’n Ducati-teamgenoot Glenn Irwin. Josh Brookes (FHO BMW Motorrad) lijkt dan weer stilaan de rol te moeten lossen en heeft nu 136 punten en staat daarmee ex-aequo met merkgenoot (Leon Haslam).

De beide BSB-racedagen op Snetterton zijn LIVE te volgen via de Eurosportplayer. Daarbij komt niet alleen het British Superbike-kampioenschap aan bod, maar ook de nevenklassen (British Supersport, British Talent Cup, BMW F 900 R Cup, etc)

Motorsport LIVE: 8-9 juli 2023

Zaterdag 8 juli

British Superbike – Snetterton

14:00-19:45                BSB kwalificaties en sprintrace – LIVE via Eurosportplayer

Zondag 9 juli

British Superbike – Snetterton

14:00-19:00                BSB race 2 en 3 – LIVE via Eurosportplayer

 

Tekst: BJ

Foto’s: Honda Racing UK

Geschreven op 5 juli 2023
© Motoren & Toerisme