Motorsport LIVE: Weekend van 25-26 september 2021

Motorsportliefhebbers kunnen dit weekend bekomen van de Super Sunday van vorige week. Maar met de MX of Nations (Motorcross der Naties) staat er toch een regelrechte klassieker op het programma. Daarnaast krijgen we voor het tweede opeenvolgende weekend de world superbikes voorgeschoteld.

 

MX Der Naties – Mantova

De ‘Naties’ zal altijd wel één van onze favoriete wedstrijden blijven, al was het maar vanwege het eigen karakter van zo’n landenwedstrijd. Vorig jaar leek het er even op dat de MX der Naties, tegelijkertijd met een GP georganiseerd zou worden. Met een gecompliceerd puntensysteem zouden aangeduide rijders tijdens de reguliere manches dan punten voor een landenklassement scoren. Uiteindelijk gebeurde dat niet en werd er in 2020 geen Motorcross der Naties verreden.

De Nederlanders behoren ook dit jaar weer tot het kransje favorieten, maar België op het podium (zoals hier in 2019 in Assen) dat zou toch straf zijn... Foto KTM Images/Ray Archer

Een echte klapper mogen we in Mantova wellicht ook niet verwachten daarvoor ontbreken er te veel landen ( Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten) en ook veel GP-toppers zagen af van een selectie voor de Cross der Naties. Zo bedankte langs Belgische zijde Jago Geerts vriendelijk voor een zitje in het door Johan Boonen gecoachte nationale team. Hij werd vervangen door Liam Everts. Twee weken geleden volgde dan de afzegging van Jeremy Van Horebeek, die op zijn beurt vervangen werd door Cyril Genot. Nog rijders die ontbreken zijn wereldkampioen MXGP Tim Gajser , de Duitse AMA-topper Ken Roczen en Maxime Renaux, de huidige leider in het WK MX2 of nog Spanjaard Jorge Prado

Het Belgische team, bestaande uit Cyril Genot (MXGP), Liam Everts (MX2) en Brent Van Doninck (Open) is dus op papier niet het meest optimale. De verwachtingen zijn dan ook niet erg hoog, wat de druk enigszins weg zal nemen bij de betrokken rijders.

Welke landen mogen we dan wel vooraan verwachten? Uiteraard titelverdediger Nederland (met Herlings, van de Moosdijk en Coldenhoff), Frankrijk (met Paturel, wereldkampioen MX2 Tom Vialle en Boisrame) én gastland Italië (met Cairoli, Guadagnini en Lupino). Daarnaast is er wellicht een outsider-rol voor Duitsland, Groot-Brittannië én Zwitserland weggelegd.

De Motorcross der Naties is zondagnamiddag volledig LIVE te volgen en dat zowel op Eurosport2, als op Play Sports3

WK Superbike – Jerez de la Frontera

Toprak Razgatlioglu in actie - in Yamaha's speciale World GP 60th Anniversary-kleuren - in Barcelon. Regerend wereldkampioen Johnny Rea volgt in het zog van de Spanjaard.

De strijd om de superbike-wereldtitel blijft spannend. Titelrivalen Toprak Razgatlioglu (399 ptn) en Jonathan Rea (398 ptn.) geven elkaar dit weekend rendez-vous op het circuit van Jerez de la Frontera. Eurosport zendt zaterdag de eerste races van zowel Superbike als Supersport LIVE uit, op zondag moet je wachten tot na de Motorcross der Naties voor samenvattingen van de Superpole race en race 2 bij de Superbikes en de tweede race 2 van de Supersports.

Motorsport LIVE: 25-26 september

Zaterdag 25 september

WK Superbike - Jerez de la Frontera

13:30-13:50                WK Superbike kwalificatie  – samenvatting op Eurosport2

13:50-15:00                WK Superbike race 1 – LIVE op Eurosport2

15:00-16:00                WK Supersport race 1 – LIVE op Eurosport2

Zondag 26 september

Motorcross der Naties – Mantova

13:00-14:00                Manche 1 (MXGP +MX2) – LIVE op Play Sports3, Eurosport2

14:30-15:30                Manche 2 (MX2 + Open) – LIVE op Play Sports3, Eurosport2

16:00-17:00                Manche 3 (Open+MXGP) – LIVE op Play Sports3, Eurosport2

WK Superbike – Jerez de la Frontera

17:00-17:20                WK Superbike superpole race – samenvatting op Eurosport2

17:20-18:00                WK Supersport race2 – samenvatting op Eurosport2

18:00-19:00                WK Superbike race 2 – samenvatting op Eurosport2

 

Foto's: KTM Images/Ray Archer, Yamaha Racing

Tekst: BJ

 

 

Geschreven op 23 september 2021
© Motoren & Toerisme