Motorsport LIVE: Weekend van 22-23 april 2023

Na een pauze van 6 weken beginnen de rijders uit de WSBK-cyclus (WK Superbike, WK Supersport, WK Supersport300) aan het Europese luik van hun seizoen. Dat doen ze in ‘The Cathedral of Speed’, of beter gezegd op het TT-Circuit in Assen.

Alvaro Bautista pakte in 2019, op een steenkoude zaterdagvoormiddag, de Superpole op het TT-Circuit. Let op hoe dik z'n entourage ingeduffeld was toen ze hun 'held' feliciteerden in het parc fermé. Foto: Ducati Media House

Wie in de grillige weermaand april naar Noord-Nederland trekt, mag zich aan zowat alle mogelijke weersomstandigheden verwachtingen. Vier jaar geleden was het in de Drenthse hoofdstad zo bar koud tijdens het World Superbike-weekend dat de eerste Superbike-race op zaterdag geannuleerd moest worden. Raceslicks hebben nu eenmaal niet graag lage (onder de 10° C, BJ) temperaturen en als er nu en dan ook nog een sneeuwbui(tje) valt, wordt het feest al helemaal verstoord.

Vorig jaar werden de bezoekers van de WK Superbike-meeting in Assen op stralend weer getrakteerd. Foto: Kawasaki Racing

Omdat de Indonesische en Australische ronden van het WK Supberbike weeral een tijdje achter ons liggen hebben we de ruime samenvattingen ervan hieronder nog eens gepost:

 

WK Superbike 2023 - Samenvatting Phillip Island:

WK Superbike 2023: samenvatting Mandalika: 

Eurosport2 zendt zaterdag en zondag de Superbike-races  (1 en 2) LIVE uit. Wie de Superpole-race op zondagvoormiddag wil kijken moet een abonnement hebben op de Worldsbk.com videopass of op de Eurosportplayer. De beide Supersport-races worden in uitgesteld relais uitgezonden op zaterdag- en zondagavond.

De volledige tussenstanden van het WK Supersport en Superbike vind je op www.worldsbk.com

Motorsport LIVE: 22-23 april

WK Superbike – Assen

Zaterdag 22 april

13:50-15:00                WK Superbike race 1 – LIVE op Eurosport2

18:00-19:00                WK Supersport race 2 – samenvatting op Eurosport2

Zondag 23 april

14:00-15:00                WK Superbike race 2 – LIVE op Eurosport2

19:30-20:30                WK Supersport race 2 – samenvatting op Eurosport2

 

Tekst: BJ

Foto’s: Kawasaki Racing, Ducati Media House

Video: YouTube.com/WorldSBK

Geschreven op 20 april 2023
© Motoren & Toerisme