Motorsport LIVE: Weekend van 14-15 oktober 2023

In de noppendisciplines zit het seizoen er helemaal op en dat betekent dat we de komende weken vooral veel wegrace te zien zullen krijgen. Voor dit weekend zijn dat de GP van Indonesië in Mandalika en de seizoensfinale van het British Superbike op het legendarische Brands Hatch.

MotoGP – GP van Indonesië

Een beeld uit de kletsnatte GP van Indonesië van vorig jaar. Foto: Honda Racing Corporation

De MotoGP begint dit weekend aan een onuitgegeven drieluik, want in drie opeenvolgende weekends worden de GP’s van Indonesië (dit weekend dus), de GP van Australië (weekend van 21-22 oktober) en de GP van Thailand (27-29 oktober) verreden. Een moordend tempo dus en het is nog maar de vraag of heel de GP-paddock daar ongeschonden uitkomt.

Maar eerst de GP van Indonesië dus. Ondertussen heeft Gresini Racing, aan de vooravond van die GP,   de komst van Marc Marquez naar het team zal bevestigd. Gresini Racing heeft met Federal Oil een Indonesische sponsor en als die ter gelegenheid van hun thuiswedstrijd kunnen uitpakken met de grootste naam van de afgelopen 10 seizoenen, dan zal men dat wellicht niet nalaten.

The Couch Racer over het einde van het sprookjeshuwelijk tussen Marc Marquez en HRC

Marquez zal echter nog nauwelijks een rol van betekenis spelen in de komende wedstrijden. Alle ogen zijn nu gericht op regerend wereldkampioen Francesco ‘Pecco’ Bagnaia (Ducati Lenovo) en diens uitdager Jorge Martin (Prima Pramac Ducati). Beide rijders zitten op een Desmosedici GP23 en hebben dus gelijkaardig materiaal onder het achterwerk. Bagnaia leidt nog steeds de kampioenschapsstand, maar z’n voorsprong is verschrompeld tot een schamele drie punten. Martin heeft nu ontegensprekelijk de wind in de zeilen.

Prima Pramac Ducati's Jorge Martin heeft WK-leider Pecco Bagnaia nu duidelijk in het vizier. Foto: FB Pramac Racing

Het weer kan een bepalende factor worden. Vorig jaar (toen nog in maart) werd de GP van Indonesië op een kletsnat circuit verreden en ook de weersvoorspelling voor komend weekend kondigen regenbuien op zowel vrijdag-, zaterdag-, als zondagnamiddag aan.

 

Door het tijdsverschil vinden de zaterdagse Sprintrace en de eigenlijke GP op zondag reeds om 09u00 onze tijd plaats. Al lijkt me dat voor een beetje gemotiveerde motorsportfan geen reden om deze afspraken te missen. De races zijn zoals altijd LIVE op Auvio.be en TiPiK te volgen.

Meer info www.motogp.com

British Superbike – Brands Hatch GP

Traditiegetrouw wordt het BSB afgesloten op het circuit van Brands Hatch, ten zuiden van London. Daar zal de strijd om de Britse Superbike-kroon zich wellicht tussen BeerMonster Ducati-teammaats Tommy Bridewell (368 ptn) en Glenn Irwin (360.5 ptn) afspelen. Seizoensrevelatie Kyle Ryde (333 ptn) volgt al op respectabele afstand.

De ontknoping van het BSB-kampioenschap is te volgen via de Eurosportplayer.

Uitslagen en info uit Brands Hatch vind je op www.Britishsuperbike.com

Motorsport LIVE: 14-15 oktober 2023

Zaterdag 14 oktober

MotoGP - GP van Indonesië

08:45-09:35                         MotoGP Sprintrace - LIVE op Auvio.be

British Superbike - Brands Hatch

13:20-18:30                         Kwalificaties + 1e races - LIVE via Eurosportplayer

Zondag 15 oktober

MotoGP - GP van Indonesië

05:45-06:45                         Moto3 race - LIVE op TiPiK, Auvio.be

07:00-08:15                         Moto2 race - LIVE op TiPiK, Auvio.be

08:35-09:55                         MotoGP race - LIVE op TiPiK, Auvio.be

British Superbike - Brands Hatch

11:20-18:00                          Race Day - LIVE via Eurosportplayer

 

Tekst: BJ

Foto's: KTM Images/polarity Photo, Honda Racing Corporation, Pramac Racing FB, Honda Racing UK, BeerMonster Ducati F

Geschreven op 12 oktober 2023
© Motoren & Toerisme