Motorsport LIVE: Isle of Man TT Special

Normalerwijze is het laatste weekend van mei altijd een drukbezet motorsportweekend. Dit jaar is dat ook zo, maar de grote kampioenschappen (MotoGP, WorldSBK, MXGP,…) nemen toch een snipperweekend. De redenen daarachter proberen te achterhalen zou ons te ver leiden, maar de F1 GP van Monaco en het tegenvallende toeschouwersaantal van de Italiaanse MotoGP-ronde van 2022 zitten er wellicht voor iets tussen.

Wie toch z’n fix aan motorsport-actie wil hebben, zal het zondagmiddag toch even zonder moeten doen want alle schermen blijven ‘blank’. Of toch wat flitsend tweewieler-actie betreft. Maar vanaf maandag 29 mei kan je wel bijna twee weken lang de Isle of Man TT volgen.

De beroemdste, en ook beruchtste, motorsportwedstrijd ter wereld is sinds vorig jaar LIVE te volgen via een eigen streaming-platform. Daarmee schakelde de Manx’ overheid – die nog altijd de driving force achter de TT is – duidelijk een niveau hoger. Naast de LIVEstreams lanceerde de Isle of Man TT ook nog een podcast – die wij alvast kunnen smaken – en sinds deze week ook nog ‘No Room for Error’, een Drive to Survive’achtige docu-serie, waarvan je de trailer hieronder kan bekijken.

TT+ LIVE

Om de kwalificaties en races voor de Isle of Man TT LIVE te volgen heb je in België maar één mogelijkheid en dat is een abonnement nemen op de TT+ LIVE Pass. Die is aan een prijs van € 26.99 niet bepaald goedkoop. Daar tegenover staat dat je alle verreden sessies daarna nog kan opvragen in de On Demand-sectie van de site en dat je er ook meteen het archief van het voorbije decennium bij krijgt. Je kan dus de highlights van alle races vanaf de editie 2022 tot de editie 2009 nog eens bekijken. Daarbovenop krijg je ook nog eens toegaan tot extra reportages en de ‘No Room for Error’-docureeks.

Vanaf maandag 29 mei beginnen de deelnemers aan TT 2023 aan de kwalificaties voor de beruchtste motorraces ter wereld. Foto: Honda Racing UK

Tijdschema

Omdat het weer op een eiland, altijd een beetje onvoorspelbaar is en zeker als dat eiland dan ook nog eens in de Ierse Zee tussen Ierland en Groot-Brittannië in ligt, pint de organisatie van de TT zich niet vast op een tijdschema per dag. Logisch, want een regenvlaagje op één sectie van het dik 60 km lange circuit kan het hele verloop van een kwalificatie of race in de war sturen. Daarom doen we voor een keer ook geen moeit om zelf een tijdschema over te nemen. Maar wie de TT écht wil volgen vindt alle nodige info op www.iomttraces.com Daar kan je dus ook een abbonemen op TT+ nemen of de races via Radio TT. Je kan de radio uitzendingen vanaf maandag ook gewoon via www.manxradio.com volgen.

 

Tekst: BJ

Foto's: Honda Racing UK

Video: YouTube.com/Isle of Man TT Races

 

Geschreven op 25 mei 2023
© Motoren & Toerisme