Motorsport LIVE: 24-25 juli

In het eerste Olympisch weekend staan de Nederlandse ronde van het WK Superbike en de Tsjechische MXGP op het programma. Het samenvallen van deze WK-ronden met de Olympische Spelen in Tokio is geen goed nieuws. Wie één/of beide van deze kampioenschappen normaal via de TV-kanalen van Eurosport volgt, zal dat komend weekend niet kunnen. Bij de Pan-Europese sportzender staat de komende twee weken namelijk alles in ’t kader van de Olympische spelen. Wie over een abonnement op Eurosports streamingdienst (Eurosport Player) beschikt zal de evenementen wel LIVE kunnen volgen (of nadien opvragen). Play Sports zendt de MXGP van Tsjechië overigens wel integraal LIVE uit.

 

MXGP – GP van Tsjechië

Jago Geerts is in de strijd om de MX2-wereldtitel nog niet uitgespeeld.

Jago Geerts (Monster Energy Yamaha) is na een moeilijke seizoensstart opnieuw top. Dat bewees hij afgelopen zondag met een klinkende zege in de Nederlandse GP. In het Tsjechische Loket wacht hem zondag opnieuw de tak om de achterstand op WK-leider (en teamgenoot) Maxime Renaux, zoveel mogelijk te reduceren. De Balenaar staat nu 24 punten achter op Renaux. Tsjechië is de tweede in een rijtje van vier opeenvolgende GP’s, tijdens de eerste twee weekends van augustus trekt het crosspeloton nog naar Lommel (GP van België) en Kegums (GP van Letland).

Dat de strijd om de MX2-wereldtitel nog volledig open ligt, heeft alles te maken met de blessures van regerend wereldkampioen Tom Vialle (Red Bull KTM). De Fransman heeft nu al een achterstand van 89 punten op z’n landgenoot Renaux.

Tussenstanden en info op www.mxgp.com

WK Superbike - Assen

Voor het eerst sinds jaren lijkt Jonathan Rea (Kawasaki Racing), in de persoon van Yamaha-fabrieksrijder Toprak Razgatlioglu, écht een concurrent voor de  Superbike-wereldtitel te hebben. De Turkse rijder voert momenteel de tussenstand aan, als is z’n voorsprong op Rea eerder minimaal (2 punten). Assen is een circuit dat Rea altijd al heel erg goed lag, de vraag is nu of de Noord-Ier daar komend weekend optimaal van zal kunnen profiteren. Pikant detail: de Europese hoofdkwartieren van zowel Kawasaki als Yamaha zijn in Nederland gevestigd, waardoor de psychologische druk op teams én rijders toch iets hoger dan gewoonlijk kan liggen.

Volledige tussenstanden en meer info vind je op www.worldsbk.com

Motorsport LIVE: 24-25 juli 2021

Zaterdag 24 juli

WK Superbike – Assen

11:10-11:25    WK SBK Superpole – LIVE op Eurosport Player, WorldSBK.com (Video Pass)

14:00-15:00    WK SBK race 1 – LIVE op Eurosport Player, WorldSBK.com (Video Pass)

15:15-16:15    WK SSP race 1 - LIVE op Eurosport Player, WorldSBK.com (Video Pass)

Zondag 25 juli

WK Superbike – Assen

11:00-11:30    WK SBK Superpole race - LIVE op Eurosport Player, WorldSBK.com (Video Pass)

12:30-13:30    WK SSP race 2 - LIVE op Eurosport Player, WorldSBK.com (met Video Pass)

14:00-15:00    WK SBK race 2 - LIVE op Eurosport Player, WorldSBK.com (met Video Pass)

MXGP – GP van Tsjechië

12:00-13:00    MX2 manche 1 – LIVE op Play Sports 1, Eurosport Player

13:00-14:00    MXGP manche 1 – LIVe op Play Sports 1, Eurosport Player

 

15:00-15:00    MX2 manche 2 – LIVE op Play Sports 1, Eurosport Player

16:00-16:00    MXGP manche 2 – LIVE op Play Sports , Eurosport Player

 

Tekst: BJ

Foto's: KTM Images/Ray Archer, Yamaha Racing

 

 

 

 

 

Geschreven op 22 juli 2021
© Motoren & Toerisme