Motorsport LIVE: 14 december 2019

Dit weekend serveert Eurosport2 de allerlaatste LIVE Motorsport-actie van 2019. Met de Sepang 8 Hours – op het gelijknamige Maleisische circuit – staat de tweede ronde van het WK Endurance 2019-2020 op het programma. Het idee om een seizoen over twee kalenderjaren uit te smeren, heeft WK Endurance-promotor Eurosport Events, meer dan waarschijnlijk, van het FIA WEC (World Endurance Championship) afgekeken. Dat men in december voor een ronde in Maleisië kiest, is enigszins verrassend maar is toch logisch te noemen. Enerzijds is er het Maleisische klimaat – héét – en anderzijds is - december nog zowat de enige ‘motorsportarme’ maand van het jaar. Tenminste, tot dit jaar dan.

 

De teamleden van MotoTech EWC konden bij aankomst in Sepang onmiddellijk aan de bak om de twee Yamaha R1's van 'uit te kratten'.

In Sepang zullen er zaterdag twee Belgische teams aan de start staan. Enerzijds de ‘routiniers’ van het MotoTech EWC Team (op Yamaha R1) en anderzijds het BMW Motorrad EWC. Dat laatste is BMW’s fabrieksteam, geleid door Werner Daemen. Daemens team debuteerde uitstekend in het WK Endurance, met aanvankelijk een vierde plaats in de Bol d’Or. Die vierde plaats werd na de (technische) diskwalificatie van het Franse ERC Team, zelfs een derde plaats! Ook dat laatste team, ERC Endurance dus, is er één om in ’t oog te houden tijdens de 8 Hours of Sepang. Het Franse team maakte ondertussen de switch naar Ducati en komt in Maleisië met een Panigale V4 R aan de start. Het team wordt overigens versterkt door de komst van ex-MotoGP-rijder Randy de Puniet.

Het BMW Motorrad EWC-team van Werner Daemen geldt na één wedstrijd reeds als dé revelatie van het seizoen 2019-2020!

Motorsport LIVE: 14 december

WK Endurance – 8 Hours of Sepang

05:55-14:30                8 Hours of Sepang, race – LIVE op Eurosport2

 

 

Samenstelling: Bart Jacobs

Foto’s: BMW Motorrad EWC, Mototech EWC, Suzuki Racing

Geschreven op 10 december 2019
© Motoren & Toerisme