Motormarkt: Tweedehands motorfietsen globaal in de lift, ondanks mindere augustusmaand

In een persbericht stelt sectorfederatie Traxio, dat de verkopers van nieuwe en tweedehandse auto's, bedrijfswagens en motorfietsen verenigt, dat de verkoop van tweedehands motorfietsen de voorbije maand klappen kreeg. In totaal werden 6.943 tweedehands motorfietsen ingeschreven in augustus. Dat was een daling met 26,5 ten opzichte diezelfde maand in 2020. Toen werden er 9.448 tweedehands motoren ingeschreven. Traxio wijdt de forse daling aan het grillige zomerweer, dat ook in augustus aanhield.

Augustus was dus een tegenvaller voor tweedehands motorfietsen, maar over het algemeen zit de verkoop ervan dit jaar in de lift. In de eerste acht maanden van 2021 werden er 61.062 tweedehands motorfietsen ingeschreven. Een significante stijging ten opzichte van diezelfde periode in 2020 toen er 55.403 tweedehands exemplaren werden ingeschreven. Toen zal de lockdown in maart en april ook verkoop van tweedehands motoren parten hebben gespeeld. Toch deed 2020 het beter dan 2019 toen er in de eerste acht maanden van dat jaar 53.817 tweedehands motorfietsen van eigenaar wisselden. 

De verkoop van tweedehands motoren doet het dus goed, al ziet Traxio aan de horizon ook obstakels opduiken. Zo wordt het wereldwijde tekort aan halfgeleiders, dat zich nu niet alleen op de markt voor nieuwe auto's en motorfietsen laat voelen, maar ook op de tweedehands automarkt, straks ook misschien een probleem voor de verkoop van tweedehands motorfietsen. Traxio heeft het dan ook over een potentiële krapte.

 

Tekst: BJ

Cijfers: persbericht Traxio

Foto: CMC Motorcycles

Geschreven op 7 september 2021
© Motoren & Toerisme