Motormarkt: De saloncondities zijn er weer!

Ook in 2024 zal er geen Motorsalon plaats vinden in Brussels Expo, maar een aantal motormerken zetten het nieuwe jaar wel in met die 'goeie ouwe' saloncondities.

BMW Motorrad

Bij BMW Motorrad hanteren ze de term 'Salon Deals'. Concreet betekent dat flinke actiekortingen op een aantal modellijnen zoals de R NineT-familie, de R 18-varianten en de BMW R 1250 GS(A). Tijdens de periode van de Salon Deals (nog tot en met 31 januari 2024) krijg je ook een gratis garantie van 5 jaar en een levenslange bijstand via het BMW Motorrad 24/7 Road Assist-systeem. Tot slot krijg je bij aankoop van een nieuwe motorfiets ook nog eens 20% op de aankoop van kledij uit de BMW Motorrad Gear & Garment-collectie.

Meer info op: https://www.bmw-motorrad.be/nl/models/salon-deals.html#/section-salon-deals-op-een-uitgebreide-selectie

 

Honda

 Honda houdt dezer dagen de Motordealer Days. Nog tot en met 29 februari - want 2024 is een schrikkeljaar - kan je bij de officiële dealers van het merk terecht voor promoties. Die promoties omvatten ondermeer een voucher voor officiële Honda-accessoires (bij aankoop van een Africa Twin Adventure Sports, Africa Twin en NT1100), een Trade-in bonus tot € 2.500 bij inruil van je oude motorfiets, een terugbetaling van je motorrijbewijs tot € 800 en tankkaarten. 

Een overzicht van alle promoties vind je op de speciaal daavoor bestemde website: https://hondamotordealerdays.be

Yamaha

Bij Yamaha hebben ze het traditiegetrouw over 'Season starters' en die behelzen drie kortingen. Om te beginnen krijg je bij aankoop van een nieuwe motorfiets een startpremie ter waarde van de cilinderinhoud. Koop je dus een MT-09 dan bedraagt die startpremie € 900. Bij een R125 is dat € 125. Deze startpremie wordt afgetrokken van de consumentenprijs van de desbetreffende motorfiets. 

Daarnaast biedt Yamaha met z'n Season Starters-actie ook 15% korting op de aankoop van accessoires en eveneens 15% op de aankoop van kledij. De Season Starters-actie loopt nog tot 29 februari 2024. Meer informatie over deze actie vind je op: https://www.yamaha-motor.eu/be/nl/experience/season-starters/

Kawasaki 

De eerste weken van 2024 zijn ook nu weer Salonweken bij de Kawasaki-dealers. Het merk ontwikkelde naar goede gewoonte weer een aantal accessoire-pakketten waarmee de koper van een nieuwe Kawasaki zijn of haar voordeel mee kan doen. 

Meer info op: https://magazine.kawasakimedia.nl/salonweken_2024_be_nl/

 

Suzuki

Ook Suzuki stapt op de trein van de Saloncondities en komt met een aantal zeer interessante deals. Zo krijg je tijdelijk een korting van € 400 bij aankoop van een SV650. En zijn er kortingen op aluminium koffersets voor alle V-Strom-varianten en op het Touring Pack van de Suzuki GSX-S1000GT.

Deze Saloncondities lopen van 17/01/2024 tot en met 29/02/204. Meer info op: https://www.suzuki2wheels.be/nl/news/suzuki-saloncondities.html

 

Triumph 

Triumph komt met Salonacties op de Trident 660 (€ 500 aan Triumph-accessoires), op de Tiger Sport 660 (€ 500 aan Triumph-accessoires), de Tiger 1200 GT en GT Pro (€ 2000 klantvoordeel) en de Tiger 900 (€ 1700 aan Triumph-accessoires).

Een volledig overzicht van Triumphs salonacties vind je op: https://www.triumphmotorcycles.be/latest-offers

 

Tekst: Redactie Motoren & Toerisme

Foto: FEBIAC/Autosalon.be

Geschreven op 17 januari 2024
© Motoren & Toerisme