Motoren & Toerisme Lezersreis Westerwald

De Nederlandse reisorganisator Horizon en jouw lijfblad M&T sloegen de handen in elkaar over de grenzen heen, voor een driedaagse mototrip richting bij onze oosterburen. We gaan deze keer dus niet alleen op stap, maar worden vergezeld door een dertigtal enthousiaste lezers en hun trouwe tweewielers. Zowel vrienden, koppels als solo-reizigers gaan met ons mee naar Westerwald, op zoek naar kameraadschap en vooral heerlijke slingerwegen.

Tekst en foto’s: Charly de Kinderen

Het is een jaarlijkse traditie waar we steeds naar uitkijken: samen met onze lezers nieuwe horizonten verkennen. De samenkomst rond onze gedeelde passie kon helaas twee lange jaren om gekende redenen niet doorgaan. Ondertussen liggen de restricties ver achter ons en is het de uitblijvende lente de enige hinderpaal voor een volmaakt weekend. Maar onze lezers kennen als geen ander de leuze dat slecht weer niet bestaat, maar enkel slechte kledij.

Ideaal alternatief

De Eifel is dé bestemming om je motor even uit te laten op brede banen, doorheen dichte wouden. Maar de streek lijdt onder zijn populariteit en soms is het er simpelweg te druk of krijg je te maken met lokale tegenstanders van al het motorgeweld. Westerwald is ongeveer een uurtje verder en biedt meer verscheidenheid aan wegen en vooral een aangename rust. Met andere woorden een ideale uitstap voor een verlengd weekend.

Het hotel werd gekozen door Horizon en ligt in de buurt van Sieg op ongeveer drie uur rijden vanuit België, of Nederland afhankelijk van je woonplaats. Met zijn chaletachtige uitstraling voelt deze slaapplek op en top Duits aan. Lekker ouderwets maar piekfijn in orde en vooral met de nodige charme. De keuken is  ook een ode aan de gekende Duitse gastronomie, en dat past want na de deugddoende motortochten ben je maar al te blij om aan de lange tafels aan te schuiven voor een hartige maaltijd.

De volledige versie van deze reportage lees je in Motoren & Toerisme van juni 2023. 

Het juninummer van Motoren & Toerisme ligt vanaf donderdag 1 juni in de winkel. 

Geschreven op 30 mei 2023
© Motoren & Toerisme