Maak je eigen route: gratis webinar RouteYou

We mogen al een tijdje terug met de motorfiets op pad, en sinds 15 juni mag dat ook opnieuw buiten onze landsgrenzen. Toch zullen nog heel wat collega-motorrijders verkiezen om in de eigen regio te blijven. Jammer genoeg is niet elke straat of dreef in eigen land even mooi. In Frankrijk of Duitsland kan je misschien nog improviseren en bij toeval de hele dag over mooie baantjes kronkelen, maar in onze contreien vertrek je best voorbereid op pad om maximaal te genieten van de mooiste plekjes. Dan komt een routeplanner heel goed van pas. 

En gelukkig hebben we in België een geweldig online hulpmiddel om de mooiste routes te maken. Het moet immers niet altijd Google of Waze zijn. Met de Belgische website RouteYou maak je waar ook ter wereld de mooiste routes voor de wagen, te voet, met de fiets en natuurlijk ook met de motor. Naast de juiste route in .gpx-formaat biedt de site ook nog heel wat leuke wetenswaardigheden en praktische tips. 

Het was dan ook zeer logisch voor Motoren & Toerisme om een aantal jaar geleden de handen in elkaar te slaan met RouteYou. De routes die je op onze site vindt en die wij hebben samengesteld, worden via de software van RouteYou voor onze lezers beschikbaar gemaakt. Je kan ze simpelweg downloaden naar je eigen GPS-toestel of een roadbook afdrukken. We merken echter dat er soms wat vragen komen over de website en de software. Hoewel de software eenvoudig is in gebruik, vindt niet iedereen dadelijk zijn weg op het internet of in de kronkels van Bluetooth. 

Daarom bieden de mensen van RouteYou.com nu speciaal voor de bezoekers van onze site een heuse online cursus aan. In een korte webinar worden de belangrijkste basisprincipes live toegelicht. Zo word je in een oogwenk een echte specialist ter zake en rijg je daarna de motorpareltjes moeiteloos aan elkaar. Deelname is gratis, je hoeft enkel te registreren.  

 

Registreer

Neem deel aan de gratis webinar op 2 juli

Aanvang: 20u

Duur: 90 minuten

Geschreven op 16 juni 2020
© Motoren & Toerisme