Licht positieve verkoopcijfers oktober

Terwijl de automarkt een rake klap krijgt omwille van een haperende aanvoer van halfgeleiders gaat de motormarkt er licht op vooruit ten opzichte van oktober 2020. 

Er zijn in oktober 2021 35,3% minder personenvoertuigen verkocht dan in diezelfde maand vorig jaar. Een aanzienlijke tegenvaller en ondertussen staat het opgetelde verlies dit jaar bij de personenwagens op 9% ten opzichte van 2020. De motormarkt houdt beter stand en tekent voor een groei van 3,9% in de maand oktober 2021 en een bescheiden maar positieve gecumuleerde stijging van 1,3% over de laatste tien maanden.

Honda presteert sterk 

Ook in oktober voert Honda de ranglijsten aan met 206 verkochte eenheden, gevolgd door Yamaha met 167 stuks, BMW wist 149 nieuwe eigenaars te vinden en Harley-Davidson staat knap op de vierde plaats met 99 inschrijvingen. Bekijken we het hele jaar dan staat BMW nog altijd op de eerste plaats terwijl Honda steeds dichterbij komt. Achter Honda vinden we Yamaha met een iets ruimere afstand, Kawasaki op plaats vier en Piaggio vervolledigd de top vijf.

Meer info op: www.febiac.be

Tekst: Charly de Kinderen 

Bron: Febiac 

Geschreven op 4 november 2021
© Motoren & Toerisme