Lego brengt Ducati Panigale V4-bouwdoos op de markt

Wie speelde er als kind niet met LEGO-blokjes? De laatste jaren mikt LEGO niet langer alleen op kinderen, maar ook op volwassenen. Voor die laatste doelgroep ontwikkelde het gesofisticeerde en vaak ook complexe bouwdozen in de Creators- en Technic-reeksen. Het is in die laatste reeks, dat LEGO op 1 juni aanstaande een model van de Ducati Panigale V4 op de wereld loslaat. Ideaal dus voor wie van motorfietsen en motorrijden houdt en zich, al dan niet stiekem, ook nog steeds met LEGO-blokjes uitleeft!

De LEGO Technic Ducati Panigale V4 is het allereerste Technic-model dat een werkende versnellingsbak heeft. Ook andere componenten van de Panigale V4 zijn duidelijk aanwezig op het Technic-model. Zo heeft het model een duidelijke stuuruitslag, een functionerende ophanging en schijfremmen voor- en achteraan. De uitlaatlijn, het windscherm en het dashboard zijn details die dit model nog realistischer moeten maken.

Samenwerking tussen Lego en Ducati

De Ducati Panigale V4 R is tegelijkertijd een icoon van Italiaanse elegantie en een waar technologisch meesterwerk” zei Aurélien Rouffiange, de Senior Designer van LEGO Technic. “Het was essentieel dat mijn ontwerp zoveel mogelijk authentieke details van de motorfiets bevatte. Alle lijnen en rondingen van de motorfiets zitten dan ook in het model, samen met de belangrijkste componenten. Net zoals Ducati voortdurend bakens verzet qua design, hebben wij bewezen tot wat de LEGO Technic-reeks in staat is door voor het eerst een volledig functionerende versnellingsbak voor een motorfiets-model te ontwikkelen, die via bestaande stukjes in verbinding staat met de V4 motor.”

We zijn als kind allemaal wel gepassioneerd geweest door LEGO-blokjes. Het is dan ook voor iedereen duidelijk dat deze licentie-overeenkomst tussen Ducati en de LEGO Group een droom is, die werkelijkheid wordt. We zijn beiden merken die dezelfde waarden inzake toewijding, passe en de aandacht voor details delen. Deze waarden zijn nu samengekomen in een unieke bouwervaring”, zei Ducati Licensing Director Alessandro Cicognani, over de deal met LEGO.

 

LEGO lanceert het Technic-model van de Ducati Panigale V4 op 1 juni. Het model zal € 59.99 gaan kosten.

 

Tekst: BJ

Bron: persbericht LEGO

Video: YouTube.com/All New Bricks

Geschreven op 20 mei 2020
© Motoren & Toerisme