Korte Inhoud M&T 4-2019

In z’n superdikke (162 pagina’s) XL-zomernummer serveert Motoren & Toerisme ook ditmaal een boeiende mix van reportages, tests en reisverhalen. En dat alles onder één gemeenschappelijke noemer: de mens en diens passie voor de motorfiets.

Zo blikken we met  Anton Gonissen terug op de voorbije Peking-Parijs, een rally die de avonturier met een replica van een meer dan 100 jaar oude trike afwerkte.

We trokken naar het Midland circuit in het Nederlandse Lelystad voor de Flat Track Series en  maakten er kennis met Leah Tokelove, een jonge vrouw die in Europa mee aan de top staat in deze eveneens jonge sporttak.

M&T-veteraan Alan Cathcart brengt een eerbetoon aan de onlangs overleden Patrick Godet, één van de founding fathers van de Vintage racerij in Frankrijk en de man achter de Godet Vincent-specials

Peter Aansorgh belicht dan weer wetenschappers wier uitvindingen een belangrijke rol speelden in de evolutie van de motorfiets.

 

Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat Honda de CB750 op de markt bracht. Geert Huylebroeck duikt in de rijke geschiedenis van het model en vertelt waarom de CB750 eigenlijk de allereerste superbike was.

Bij een zomernummer hoort een vergelijkingstest van reismotoren en dus ging Bob Van Mol op pad met twee Amerikaanse toerbizons: de Harley-Davidson Ultra Limited en de Indian Roadmaster.

Waar kun je beter  Moto Morini’s Milano testen dan in de stad naar wie het model genoemd is? En dus trok Alan Cathcart met de Milano naar Milaan.

Alan voelde ook nog de nieuwe elektrische sportmotor van het Amerikaanse Lightning, de Strike aan de tand.

Tot slot konden we ook van de nieuwe Suzuki Katana proeven. 

M&T zou M&T niet zijn zonder een flinke portie toeren. Hoofdredacteur Tom Vander Sande reisde samen met Network on Wheels door Ierland en Noord-Ierland

Redacteur Charly der Kinderen volgde na de Schelde ook de Maas van bron tot monding.

Tot slot ontdekte Bob Van Mol in het Groothertogdom Luxemburg dat je voor aantrekkelijke stuurwegen écht niet ver hoeft te reizen.

Omdat dit het ‘mensennummer’ van Motoren & Toerisme is, nemen onze medewerkers Pieter Pacques en Patrick De Smet jullie mee naar het rijke motorverenigingsleven.

Zo leer je oa Nicolas Lamont, de man achter Trans Euro Trail Belgium kennen en maak je kennis met de Limburgse Oude Motoren Club.

Dit alles en nog véél meer lees je in Motoren & Toerisme 4/2019 die vanaf donderdag 25 juli in de winkelrekken ligt

Je kan dit nummer ook  via onze tijdschriftenwinkel bestellen, zodat je het rechtstreeks in je brievenbus krijgt.

Geschreven op 24 juli 2019
© Motoren & Toerisme