Korte inhoud: Motoren & Toerisme 6-2019

In het laatste reguliere nummer van 2019 blikt de Motoren & Toerisme-redactie al volop vooruit naar volgend jaar. We overlopen alle nieuwigheden die de belangrijkste constructeurs in de afgelopen maanden lanceerden en het zwaartepunt ligt daarbij op de bekende EICMA in Milaan.

Omdat vanaf 1 januari 2020 de Euro 5-reglementering in voege treedt, overlopen we ook wat deze nieuwe normering nu precies inhoudt.

De redactie kon ook al zelf van een aantal 2020-modellen proeven. Zo reden we in primeur met de nieuwe KTM 390 Adventure en de gloednieuwe 890 Duke R. In en rond San Diego maakten we kennis met de nieuwe Harley-Davidson Low Rider S en het toergamma van ‘The Motor Company’.

Triumphs nieuwe Street Triple RS voelden we dan weer aan de tand op het circuit van Cartagena in Zuid-Spanje. Om het test-hoofdstuk goed af te sluiten serveren we ook nog twee zwaarbevochten duels. Zo vergeleken we de BMW R 1250 S met de KTM 1290 Super Duke GT en de KTM 790 Adventure R met de Yamaha Ténéré 700.

Na de Maas en de Schelde volgden we nu de loop van die andere stroom: de IJzer. Nog in eigen land deden we aan urban exploring in Wallonië. Normandië is een felgesmaakte reisbestemming voor Belgische motards. Zodanig zelfs dat we er rondtrokken in het sport van beide wereldoorlogen, maar toch ook Calvados gingen. Tot slot trokken we ook naar Malaga om, zij het volgas, te onthaasten. 

Motoren & Toerisme 6-2019 ligt vanaf dinsdag in de krantenwinkel of uw brievenbus, en is ook te koop via de tijdschriftenwinkel.be

Geschreven op 21 november 2019
© Motoren & Toerisme