KNMV roept Nederlandse motorrijders op om dit weekend thuis te blijven.

Veel Nederlandse toerrijders zullen zich verheugd hebben op het goede weer dat voor komend weekend voorspeld wordt. In tegenstelling tot hun Belgische collega’s mogen Nederlandse motorrijders nog wél hun motorfiets gebruiken voor recreatieve ritten.

Toch komt de Koninklijke Nederlandse Motorrijders vereniging (KNMV) – de Nederlandse tegenhanger van de BMB – nu met een opmerkelijke oproep. De ‘Koninklijke’ roept de Nederlandse motorrijders namelijk op om dit weekend niet toe te geven aan de lokroep van het mooie weer en thuis te blijven.

De KNMV stelt in een tekst op z’n website dat de vereniging met “Pijn in het hart” aan de Nederlandse motorrijders vraagt om zoveel mogelijk gevolg te geven aan de oproepen om huis te blijven.Voor de motorrijders die toch niet aan het mooie weer kunnen weerstaan wijst de KNMV op het belang van een technische check vooraf, met aandacht voor de banden en de verlichting. Daarnaast vraagt de vereniging ook aan de motorrijders om het dit weekend kalm aan te doen. De KNMV doelt daarmee  op de relatief hoge ongevallenstatistieken onder 'opstappend'  motorrijders tijdens de eerste zonnige weekends van het jaar. 

De volledige oproep van de KNMV vind je op hun website.

 

Tekst: BJ

Foto: Honda News

Geschreven op 2 april 2020
© Motoren & Toerisme