Klassiekernieuws: Aftellen naar jubileumeditie Moto Retro Wieze

De eerste editie van Moto Retro Wieze vond in 1983 plaats en dus mag de bekendste klassiekerbeurs van het land 40 jaar kaarsjes uitblazen. De organisatie maakt zich dan ook op voor een jubileumeditie. 

 

Oorspronkelijk begon deze oldtimerbeurs in 1983 in de befaamde Oktoberhallen als 'Auto Moto Retro Wieze',  klassieke motoren en classic cars tesamen. Dit bleef zo van 1983 tot 1991, het jaar daarop verhuisden de classic cars naar Flanders Expo, Gent. En zo ontstond het dubbelfestival Flanders Auto Retro – Moto Retro Wieze. Dit werd een schot in de roos, bezoekers die een ticket kochten in Wieze werden met een pendelbus naar Gent gebracht en omgekeerd. 

We zijn inmiddels 40 jaar verder na het begin in 1983 en het leek voor de organisatie hét aangewezen moment om op deze jubileumeditie eenmalig de sfeer van de allereerste beurzen opnieuw op te roepen : Klassieke Motoren en Classic Cars samen op één beursvloer.

 

Hoe zal deze 40-Jaar Editie praktisch in z'n werk gaan?

In Hal 1 worden de motorenstanden en hun onderdelen ondergebracht.

In Hal 2 komen de Classic Cars te pronken.

De organisatie benadrukt in haar persbericht ook dat de komst van Classic cars slechts eenmalig zal zijn. Tijdens de volgende editie, in februari 2024, zal de Oktoberhal weer volledig in het teken van klassieke motorfietsen staan.

Jubileumeditie Auto Moto Retro Wieze

Geschreven op 25 augustus 2023
© Motoren & Toerisme