Kijktip: Reizen Waes

Voor het vierde seizoen van Reizen Waes blijft Tom binnen de grenzen van ons continent, volgens hem moet men niet ver reizen om verrast te worden en gelijk heeft hij.

In de tweede aflevering van het vierde seizoen trekt hij naar een specifiek eiland voor de kust van Engeland. Dit lapje grond in de Ierse Zee is niet alleen bekend als belastingparadijs maar ook voor de meest iconische motor straatrace ter wereld. Isle Of Man zal voor de meeste onderons bekend in de oren klinken en op velen hun bucket list staan.

Sinds 1907 scheuren de meest performante racemotoren van hun tijd over het 60 km lange straatcircuit. Enkel tijdens de twee Wereldoorlogen en tijdens de mond-en-klauwzeer-crisis in 2001 heeft de race niet kunnen plaatsvinden. Door de vele obstakels langs de weg is het evenement ondertussen uitgegroeid tot één van de meest beruchte in zijn soort… Redenen genoeg voor Tom Waes om dit fenomeen te delen met Vlaanderen. We kennen Tom als een echt durfal, zou hij het lederen pak aantrekken en zich aan een rondje wagen? 

Wie hem niet live heeft gezien kan via deze link de aflevering herbekijken.

hickmanwinsenior
Geschreven op 21 december 2018
© Motoren & Toerisme