Kawa lanceert Eliminator 500 (SE)

Kawasaki heeft met de Vulcan S al een kleine cruiser in het gamma, maar nu lanceren ze ook een echte instapper met de Eliminator 500, die ook een SE-versie krijgt. De Eliminator mikt resoluut op beginnende en kleine motorrijders, met een erg laag gewicht en haalbare zithoogte. 

De markt van de kleine cruisers is de voorbije jaren een wat ondergeschoven kindje, en het wordt door de Japanse en Europese producenten in grote mate overgelaten aan Royal Enfield en een handvol Chinese spelers. Enkel Kawa lijkt te blijven geloven in het segment en breidt z'n portefeuille nu naar onder uit met de Eliminator 500. De compacte cruiser gooit maar 176 kilogram op de weegschaal en wordt aangedreven door een 500cc parallelltwin, gebaseerd op de gekende tweepitter van de Ninja 400. Die Ninja was volgens het persbericht ook de inspiratiebron voor het stalen trellisframe en de achterbrug die rechtstreeks op het blok gemonteerd zit. 

De Eliminator combineert een klassieke cruiserstyling met moderne elementen zoals volledige LED-verlichting en een modern TFT-display, dat via de smartphone kan connecteren met de Rideology-app. Het rijwielgedeelte houdt het dan weer erg klassiek met een lange wielbasis van 1.520 mm, en de typisch 16 inch velg achteraan, in combinatie met 18 duim vooraan. Dankzij de accessoirecatalogus kan je de zithoogt aanpassen naar 765 of 715 mm.  

De Eliminator zal ook verkrijgbaar zijn als SE-editie, die heeft als extra een andere kleurstelling, rubberen vorkbeschermers, een USB-C-aansluiting en een zadel met extra stiksels. De prijzen worden later bekend gemaakt, maar zullen vermoedelijk erg competitief worden om de strijd in het segment aan te gaan.

Kawasaki Eliminator 500 (SE)
Motor: vloeistofgekoelde tweecilinder lijnmotor viertakt
CI: 451 cc
Rijklaar gewicht: 176kg
Vanaf: € 6.699,00
Geschreven op 26 september 2023
© Motoren & Toerisme