Kalender BeNeLux Trophy 2021 voorgesteld

De Belgische Motorrijdersbond heeft, samen met de z’n Luxemburge en Nederlandse tegenhangers, de MUL en de KNMV, de kalender voor de BeNeLux Trophy 2021 voorgesteld. De cyclus bestaat vanaf volgend jaar uit drie klassen, de reeds bestaande Superbike (SBK) en Supersport (SSP) en de nieuwe klasse Supersport 300 (SSP300). Gloednieuw is die klasse echter niet want op internationaal niveau wordt er reeds vanaf 2017 een WK Supersport300 georganiseerd.

De BeNeLux Trophy, waarin ook het BK voor de respectievelijke klassen vervat zit, wordt op 11 verschillende circuits, gespreid over vijf landen, afgewerkt. Die uitgebreide kalender is een gevolg van het feit dat niet alle klassen op alle circuits aan de start zullen staan. Zo vinden alle wedstrijden van de nieuwe SSP300-klasse op permanente circuits plaats. Een begrijpelijke zet van de organisatoren om jonge en doorgaans minder ervaren rijders niet zomaar stratencircuits op te sturen.

Zo doet de nieuwe klasse als enige de Duitse circuits Hockenheim en Oschersleben aan. Vreemd genoeg is er tijdens de BeNeLux Trophy-ronden op permanente circuits zoals Assen, Mettet en Spa-Francorchamps geen plaats voor de SSP300. Of willen de betrokken organisatoren eerst een jaartje de kat uit de boom kijken, om zeker te zijn dat de deelnemersaantallen de SSP300 de moeite waard maken?

Voor de rijders uit de SBK- en SSP-klassen mag de terugkeer naar het circuit van Spa-Francorchamps ook als goed nieuws beschouwd worden.

De volledige BeNeLux Trophy-kalender voor volgend jaar vind je hieronder. Het al dan niet plaats vinden van alle wedstrijd is afhankelijk van de verdere evolutie van de coronacrisis en de in voege zijnde lokale maatregelen.

 

 

 

Kalender BeNeLux Trophy 2021

 

10-11 april                  Croix-en-Ternois (SBK, SSP, SSP300)

1-2 mei                       Hengelo (SBK,SSP)

28-30 mei                   Hockenheim (SSP300)

29-30 mei                   Mettet (SBK, SSP)

19 juni                        Zolder (SBK, SSP, SSP300)

2-4 juli                        Nürburgring (SBK, SSP, SSP300)

23-25 juli                    Chimay (SBK, SSP)

23-25 juli                    Oschersleben (SSP300)

6-8 augustus              Assen (SBK, SSP)

28-29 augustus          Colmarberg (SBK, SSP, SSP300)

25-26 september        Spa-Francorchamps (SBK, SSP)

 

 

Tekst: BJ

Foto: BeNeLux Trophy/Jan Vermeer

 

 

Geschreven op 21 december 2020
© Motoren & Toerisme