Italiaanse flair op elk terrein: MV Agusta onthult LXP Enduro Veloce

Hadden we al eens gezegd dat het goede jaren zijn voor allroad-enthousiasten? Dat bewijst MV Agusta nu nog maar eens met de lancering van de gloednieuwe Enduro Veloce.

Op EICMA 2023 gooide de Varesen al hoge ogen met de aankondiging van de LXP Orioli. Een luxeuse allroad met een prijskaartje van wel €30.320, waarvan er slechts 500 stuks gemaakt zijn. Omdat de gewone sterveling toch ook moet kunnen genieten van wat Italiaanse prestige, presenteerde MV Agusta zonet de specificaties van de Enduro Veloce. En wees gerust: die liggen aardig in de buurt van de LXP Orioli.

De 931cc driecilinder produceert 124 pk bij 10.000 opm en 102 Nm bij 7.000 opm. Daarbij zijn de Italianen trots dat al 85% van het koppel vrijkomt onder 3.000 opm. Ook is het motorblok met 57 kilogram best licht, althans voor een driecilinder in deze klasse. Het motorblok zit in een stalen buizenframe met verwijderbaar subframe en een aluminium achterbug, goed voor een drooggewicht van 224 kilogram. Zoals dat bij MV de gewoonte is komt deze motor met een knap staaltje technologie: een 7 inch TFT-scherm met bluetooth-, wifi- en navigatiefunctionaliteit, cruise control, instelbare tractiecontrole, hellingsgevoelige ABS, 4 rijmodi, instelbare motorrem, quickshifter, launch control, anti-wheelie en meer.

MV Agusta LXP Enduro Veloce
Motor: vloeistofgekoelde driecilinder lijnmotor viertakt
CI: 931 cc
Drooggewicht: 224kg
Vanaf: € 24.720,00

De MV Agusta LXP Enduro Veloce zal € 24.720 kosten en vanaf oktober 2024 verkrijgbaar zijn. En moest je nog geloven dat Italiaanse luxe na al die jaren nog steeds niet betrouwbaar is: deze nieuwe Enduro Veloce komt ook met vier jaar fabrieksgarantie.

Benieuwd wat M&T-redacteur Charly van de Enduro Veloce vindt? De rij-indruk verschijnt in het Motoren & Toerisme-nummer van juni 2024.

 

Tekst: Maarten Van Caesbroeck

Foto's: MV Agusta

Geschreven op 8 april 2024
© Motoren & Toerisme