Industrienieuws: REV’IT! koopt Vircos

Het Nederlandse motorkledingmerk REV’IT! kondigt in een persbericht aan dat het de Italiaanse sectorgenoot Vircos heeft gekocht. De kleine Italiaanse specialist in lederen race-overalls is geen onbekende voor REV’IT! want beide merken werken al sinds 2008 samen.

Vircos ontstond begin jaren ’80 als fabrikant van lederen kledij, maar ging zich vanaf de jaren ’90 meer en meer op gespecialiseerde overalls voor de racerij richten. Daarin groeide het merk jaar na jaar uit tot een vaste waarde. De Italiaanse racekledij-specialist verkoopt geen ‘confectie’ maar maakt alleen race-overalls op maat. Om aan de huidige reglementen van de FIM inzake overalls voor de wereldkampioenschappen te voldoen moet Vircos een beroep doen op Alpinestars om de verplichte, ingebouwde airbags te leveren.

Het REV'IT!-hoofdkwartier in het Noord-Brabantse Oss.

REV’IT! en Vircos delen naar eigen zeggen gemeenschappelijke waarden, in de eerste plaats kwam hun samenwerking er door de passie voor de racerij. Directeur Ivan Vos van REV’IT! zegt in een reactie op de verkoop dat de sterkte van het Nederlandse bedrijf en de vaardigheden expertise van Vircos elkaar zullen aanvullen. Bovendien wordt met de acquisitie van Vircos door REV’IT! ook de toekomst van de Italiaanse specialist op lange termijn veilig gesteld.

Meer informatie over Vircos vind je op www.vircos.it

 

Tekst: BJ

Bron: persbericht REV’IT

Foto: REV’IT/Vircos

Geschreven op 1 augustus 2022
© Motoren & Toerisme