Industrienieuws: Ook KTM-groep niet op Internationale motorshows

Na BMW heeft nu ook de KTM groep besloten om zich terug te trekken van de twee belangrijkste motorshows in 2020. Hierdoor zal KTM niet deelnemen aan de INTERMOT in Keulen, noch de EICMA in Milaan.

Door de gevolgen van de Coronacrisis heeft KTM een hele reeks strategische maatregelen genomen die gevolgen hebben op veel verschillende niveaus. Met het oog op het welzijn van z’n werknemers en klanten trekt KTM AG zich terug van beide wereldshows in de motorsector: Intermot en EICMA.

De goede planning van dergelijke evenementen is momenteel in gevaar door de onzekerheid over de beperkingen op het gebied van publieksbijeenkomsten in de meeste landen. Het jaarlijkse succes van deze indoorshows zorgt er ook voor dat honderdduizenden bezoekers zich voor een periode van dagen en zelfs weken in gesloten ruimtes verzamelen. Om deze redenen heeft KTM AG het niet-deelnemen aan beide motorshows vastgesteld als een manier om een veilige en sterke terugkeer naar de normale activiteit te garanderen.

KTM en Husqvarna Motorcycles zullen doorgaan met zijn huidige en toekomstige projecten. Ondertussen wordt bekeken wat de beste manier is om deze
spannende en innovatieve modellen te lanceren. De raad van bestuur van KTM AG wil duidelijk maken dat het de komende maanden was gas terugneemt, maar dat he klaar is om er voor de rest van 2020 tegenaan te gaan.

Hubert Trunkenpolz, KTM AG CMO: “Beurzen zijn belangrijke zakelijke mijlpalen voor de hele motorindustrie, maar gezien de situatie hebben de volksgezondheid en het welzijn van onze medewerkers de komende maanden een hogere prioriteit. We hebben hier goed over nagedacht en als bedrijf zou KTM AG blij zijn als de organisatoren, in het bijzonder EICMA, zouden overwegen om hun data te verschuiven naar 2021. We hopen en verwachten dat de situatie dan genormaliseerd zal zijn.”

De EICMA motorshow vindt elk jaar plaats terwijl Intermot slechts om de twee jaar wordt georganiseerd. Wat deze ontwikkelingen betekenen met het oog op het eerste Oostenrijkse 2021 gamma van Gasgas is momenteel nog niet duidelijk.

 

Bron: persbericht KTM-groep

Foto: Autosalon.be/FEBIAC

Geschreven op 6 april 2020
© Motoren & Toerisme